Acasa Diverse Nokia lansează Lumia 630, primul Lumia cu dual-SIM, accesibilul Lumia 635 și noul vârf de gamă Lumia 930

Nokia lansează Lumia 630, primul Lumia cu dual-SIM, accesibilul Lumia 635 și noul vârf de gamă Lumia 930

by Dragos Schiopu

Ieri, în cadrul Microsoft Build 2014, Nokia a anunțat trei smartphone-uri Lumia bazate pe Windows Phone 8.1 și o serie de caracteristici exclusive Nokia. De asemenea, Nokia a confirmat că Windows Phone 8.1 este programat să fie disponibil pentru tot portofoliul Lumia Windows 8 ca actualizare over-the-air, în această vară, în urma testelor și aprobărilor din partea partenerilor.

Noutăţile pe scurt:
• Nokia Lumia 930 este un vârf de gamă care oferă tot ce este mai bun de la Microsoft și Lumia, pentru o experiență video şi foto excelentă.
• Nokia Lumia 635 și Nokia Lumia 630 oferă o experiență Windows Phone 8.1 fără compromisuri și aduce inovațiile Microsoft și Lumia la prețuri mai accesibile.
• Nokia Lumia 630 va fi disponibil în 2 variante și oferă mai multe opțiuni decât primul Lumia cu dual-SIM, fiind vizate piețe în creştere, precum India și China.
• Noile dispozitive introduc ‘SensorCore’, o funcţie inovatoare de monitorizare a activităţilor fizice conectată la Bing Health and Fitness – un SDK SensorCore fiind în faza pilot, testat cu partenerii selectați înainte de lansare.
• Imaging SDK 1.2 BETA este o actualizare a Nokia Lumia SDK, care va ajuta dezvoltatorii să creeze următoarea generație de aplicații foto şi de socializare.
• Întreaga gamă Lumia cu Windows 8 va primi o actualizare over-the air numită Lumia Cyan, care va îmbina Windows Phone 8.1 cu caracteristici unice ale gamei Lumia, într-un singur pachet de actualizare.
• Windows Phone 8.1 introduce noi caracteristici – inclusiv noutăţi în interfața cu LiveTiles, tastatura rapidă World Flow și Action Center, care ajută utilizatorii să rămână conectaţi la lucrurile care contează cel mai mult pentru ei.

“ Astăzi oferim utlizatorilor tot ce este mai bun de la Microsoft și Lumia, prin trei dispozitive impresionante bazate pe Windows 8.1. Pe lângă noi capabilităţi de la Microsoft, Nokia oferă utilizatorilor o experiență foto-video fără compromisuri, design atragător și telefoane de business mai bune”, a declarat Stephen Elop, Executive Vice President, Nokia Devices & Services. “De asemenea, suntem încântați să aducem cele mai importante noutăţi din Windows Phone 8.1 pe dispozitivele Lumia.”

Oamenii sunt mai aproape de ceea ce contează cu Windows Phone 8.1 pe Lumia
Începând din această vară, Windows Phone 8.1 este programat să ajungă pe dispozitivele Lumia Windows 8 existente, împreună cu experințele exclusive Lumia, printr-o actualizare over-the-air numită Lumia Cyan. Windows Phone 8.1 aduce noutăţi în interfaţa cu LiveTiles, acces printr-o singură glisare la notificările importante din Action Center şi modalități mai rapide de conectare și tastare prin Word Flow. De asemenea, începând cu Statele Unite, va fi introdusă aplicația Cortana, un asistent virtual personal și proactiv. În plus, prin pachetul Windows Phone 8.1 destinat mediului enterprise, dispozitivele Lumia cu Windows Phone 8 devin telefoane de afaceri mai bune.

Actualizarea over-the air Windows Phone 8.1 va fi completată de noi experințe unice Lumia ce consolidează poziția de lider a Nokia in domeniul tehnologiei foto. Acestea includ îmbunătățiri aduse camerei și aplicației Creative Studio, precum și o optimizare a aplicației Nokia Storyteller, pentru partajarea de conţinut ca slideshow video pe rețelele de socializare.

Noile smartphone-uri Lumia integrează ce este mai bun de la Microsoft și Lumia
Nokia Lumia 930 este vârful de gamă pentru Windows Phone 8.1, oferind capabilități precum:
• Cameră PureView de 20 megapixeli cu tehnologie optică ZEISS și tehnologie Rich Recording avansată, oferind o experință video și foto impecabilă, prin noua inovație Living Images.
• Design superb ce îmbină accente metalice și policarbonat în culori vibrante, cu un afișaj ClearBlack de 5 inci pentru o vizualizare optimă a Vyclone, Netflix și Xbox Video, chiar și în lumina puternică a zilei.
• Procesor quad-core Snapdragon la 2,2GHz ce sporeşte performanţa în livrarea de conținut precum aplicații, jocuri, Internet și servicii Microsoft integrate precum OneDrive și Microsoft Office.
Nokia Lumia 930 urmează să fie lansat pe piaţă în iunie, începând cu Europa, Asia, Orientul Mijlociu și India, la un preț estimativ de 599 dolari înainte de taxe și subvenții.

Nokia Lumia 630 și Nokia Lumia 635 oferă o experință Windows Phone 8.1 fără compromisuri, la un preț accesibil și oferă:
• Un procesor quad core Snapdragon ce oferă o experință mai rapidă de utilizare a reţelelor de socializare prin Word Flow și aplicații precum WhatsApp și WeChat.
• Un design unic, în culori vii, cu capace interschimbabile și ecran ClearBlack de 4,5 inci ce oferă o experință de divertisment captivantă cu aplicații și jocuri incluzând Asphalt 8 și Vimeo.
• Mai multe opțiuni, prin trei variante: Lumia 630 single-SIM 3G și primul Lumia dual-SIM 3G, precum și Lumia 635 în versiunea 4G/LTE.
• Experințele oferite de smartphone-uri Lumia high-end, inclusiv SensorCore cu Bing Health și Fitness, Microsoft Office, Nokia Camera, streaming gratuit Nokia MixRadio precum și hărți globale și navigație gratuită prin HERE, care economisesc timp și bani.

Livrările pentru Nokia Lumia 630 sunt programate pentru luna mai, începând cu Asia, India/Orientul Mijlociu, America de Sud și Europa la un preț de 159 de dolari pentru varianta single-SIM și 169 dolari pentru varianta dual-SIM, înainte de taxe și subvenții. Nokia Lumia 635 urmează să fie disponibil la nivel global, inclusiv în SUA din această vară, la un preț de 189 de dolari, înainte de taxe și subvenții
Un al treilea ecosistem câștigător

Nokia Lumia ajută dezvoltatorii să creeze următoarea generație de aplicații în domeniul tehnologiei foto prin actualizarea Nokia Imaging SDK 1.2 Beta. Disponibil începând de astăzi la developer.nokia.com/imaging, cel mai recent Imaging SDK aduce o combinație de capabilităţi avansate de prelucrare a imaginilor și efecte de filtru pentru Windows Phone 8.1 și alte dispozitive Windows. Nokia a anunțat, de asemenea, că noul SensorCore SDK este este în faza de testare cu partenerii selectați, înainte de lansarea publică

s-ar putea sa-ti placa