Acasa Diverse Ce stii despre un incarcator de iPhone

Ce stii despre un incarcator de iPhone

by Dragos Schiopu

Stiati ca nu doar cei de la Apple produc incarcatoare pentru smartphone-urile emblematice ale firmei? Sunt o multime de alte firme, in general companii ce au ca obiect de activitate producerea de accesorii GSM, care produc incarcatoare pentru iPhone.

In Romania, pretul unui astfel de accesoriu incepe de la 37 de lei (atat cat costa unul produs de cei de la Energizer) si ajunge pana la 100 de lei, atat cat costa un incarcator iPhone original.

Desigur, exista si modele care permita care permit incarcarea direct din masina, insa majoritatea produselor sunt pentru incarcarea la retea. De asemenea, cum mufele sunt exact la fel la toate modelele Apple, indiferent ca utilizatorii au un iPhone 3, 3G, 4 sau 4S, orice astfel produs poate fi folosit fara nicio problema.

Firmele care detin monopolul in acest sector sunt Momax (care de asemenea, au si o gama foarte buna de huse protectoare), Energizer si Hama.

Un caz mai aparte sunt incarcatoarele universale, care pot fi adaptate si pentru smartphone-urile Apple, care se pot conecta prin USB la orice calculator. Sigur, de regula smartphone-urile se pot incarca doar printr-un simplu cablu de date, insa avantajul folosirii unui astfel de incarcator iPhone e faptul ca scurteaza foarte mult perioada de incarcare.

Cat despre eficienta lor, nu exista absolut nicio diferenta intre un accesoriu original Apple si unul Energizer sau Momax. Trebuie mentionat totusi faptul ca, doar incarcatoarele auto tind sa functioneze mai greu, cu circa 40% mai greu fata perioada normala.

s-ar putea sa-ti placa