Acasa Diverse Toshiba va începe producţia de masă a LED-urilor albe

Toshiba va începe producţia de masă a LED-urilor albe

by Dragos Schiopu

Compania creează o nouă linie de producţie în cadrul Kaga Toshiba Electronics
Toshiba Corporation (TOKYO: 6502) anunţă începerea producţiei de masă a diodelor semiconductoare cu emisie de lumină (LED) albe în cadrul unei noi linii de producţie pe care compania o va implementa în cadrul fabricii de semiconductoare cu diametru de 200mm Kaga Toshiba Corporation din Nordul Japoniei. Producţia de masă va începe din octombrie 2012.

Eficienţa energetică şi durata de viaţă lungă a LED-urilor albe câştigă tot mai mult teren în utilizarea lor atât în scopuri generale, precum iluminatul sau ecranele televizoarelor, şi, în acelaşi timp, va creşte semnificativ piaţa: de la 8,75 miliarde de dolari (700 miliarde yeni), la o valoare estimată la 12,5 miliarde de dolari (1 triliard yeni), în anul fiscal 2013.

Pentru dezvoltare, Toshiba foloseşte tehnologia GaN-pe-Silicon* şi colaborează în dezvoltarea chip-urilor LED, încă din ianuarie 2012, cu Bridgelux Inc., un dezvoltator de top şi un promotor al soluţiilor şi tehnologiilor de iluminare cu LED. Din combinarea structurii chip-urilor LED şi a culturii de cristale ale Bridgelux cu tehnologia avansată Toshiba de procesare şi fabricare a siliconului , a rezultat dezvoltarea unui prototip de chip cu o putere optică maximă de 614mW. Această inovaţie este fundamentul pe care se bazează Toshiba în procesul de producţie de masă a LED-urilor albe.

Toshiba consideră că tehnologia LED+urilor albe este un domeniu de viitor pe zona de componente, care va creşte semnificativ. Prin consolidarea producţiei de LED-uri albe, pe lângă cea a dispozitivelor de tip sursă de energie, una dintre zonele strategice pe care se concentrează în prezent, Toshiba îşi dezvoltă puternic segmentul de producţie de componente.

* GaN-pe-Silicon este o tehnologie care asigură culturile de cristale de nitrură de galiu pe substrat de silicon.

Vezi si:
Garanţia Toshiba “Orice ar fi” continuă până pe 30 septembrie 2012

s-ar putea sa-ti placa