Acasa Diverse Apple OS X Mountain Lion este acum valabil pentru download direct din Mac App Store pentru doar $19.99

Apple OS X Mountain Lion este acum valabil pentru download direct din Mac App Store pentru doar $19.99

by Dragos Schiopu

Potrivit directorului companiei Apple, Tim Cook, care a fost prins intr-o scurta conferinta de presa, se pare ca inginerii sai lucreaza la un update major pentru sistemul lor de operare care va fi lansat astazi. Noul sistem de operare care poarta numele de OS X 10.8 Mountain Lion este valabil in exlusivitate pentru download direct din „App Store” pentru numai 19.99 dolari.

Directorul de marketing al companiei, Phil Schiller, este de parere ca utilizatorii de Mac o sa indrageasca foarte mult noile trasaturi ale versiunii Mountain Lion atat pentru faptul ca poate fi downloadat si instalat foarte usor din magazinul de aplicatii pentru Mac, pentru ca integrarea de iCloud este mult mai usor de configurat decat la versiunea precedenta, OS X Lion, cat si pentru faptul ca toate informatiile importante vor fi updatate permanent pe toate terminalele astfel incat utilizatorul sa poata edita documente, sa ia notite, sa creeze mementouri si sa continue conversatiile sale, indiferent daca aceste conversatii sau documente au fost incepute pe un Mac, un iPhone sau un iPad.

Acest sistem de operare reprezinta un pas important in ceea ce priveste aducerea acelor trasaturi populare de pe iOS pe o platforma Mac, cu ajutorul carora utilizatorii sa-si poata controla gadgetul direct de pe un terminal iOS. (Acest proces a fost implementat pentru prima data pe OS X Lion,vara trecuta).

Acest sistem de operare vine cu 200 de trasaturi absolut noi. Unele dintre cele mai importante sunt urmatoarele: „AirPlay Mirroring” ce va transfera tot ceea ce apare pe display-ul laptopului direct pe televizorul tau prin „Apple TV set-top box”; Game Center; Notification Center; iMessage; toate notele noi si bineinteles notificarile din applicatiile Facebook si Twitter vor putea fi integrate prin folosirea celebrului buton de sharing din iOS.

Cu OS X Mountain Lion veti putea beneficia si de asistentul vostru personal – deja celebru pe nume Siri, de browserul Safari, un e-mail mai eficient cu recipiente VIP, documentele din iCloud vor fi stocate in casute de dialog standard de tipul celor „Open/Save” si multe alte chestii interesante.

Aplicatia mea preferata este PowerNap care iti updateaza Mac-ul permanent, chiar si in momentul cand acesta este pus pe modul de hibernare, downloadand numai cele mai importante updateuri pentru sistem, mesajele din e-mail si informatiile personale din iCloud.

Pentru a putea instala aceasta versiune, Mac-ul vostru trebuie sa ruleze deja cu versiunea OS X Snow Leopard 10.6.8 sau una mai noua. Asa cum ne-am obisnuit de la iOS, utilizatorii iTunes pot instala copia sistemului de operare Mountain Lion pe maxim 5 calculatoare personale autorizate cu acelasi Apple ID.

Din pacate unele aplicatii sunt compatibile numai cu anumite terminale, cum ar fi cazul aplicatiei AirPlay Mirroring care merge numai pe un televizor Apple ( care este generatia a-2-a sau mai nou), pe un iMac (fabricat incepand cu luna iunie 2011), un MacBook Air (06.2011 sau mai nou) sau pe un MacBook Pro fabricat incepand cu luna inuarie/februarie 2011. O alta aplicatie care pune probleme in ceea ce priveste compabilitatea este Power Nap care functioneza numai pe modele mai noi de 06.2011 de MacBook Air si pe modelele de MacBook Pro cu display Retina.

Daca vreti sa aflati mai multe informatii despre noua versiune Mountain Lion cat si despre browserul Safari 6 creat special pentru aceasta versiune, va recomand cu caldura sa vizitati articolul scris de o sursa importanta pe siteul Deviceseeker.

s-ar putea sa-ti placa