Acasa Diverse Tigara electronica, un gadget indispensabil pentru fumatori

Tigara electronica, un gadget indispensabil pentru fumatori

by Dragos Schiopu

Fumatul nu mai este la moda! Daca pana acum cativa ani fumatul era un obicei „sic” si care atragea priviri, acum fumatul este doar un obicei neplacut care trezeste antipatia celor din jur. In plus, efectele devastatoare asupra sanatatii sunt principalul motiv pentru care fumatori isi doresc sa renunte la acest obicei.

Noul trend, in ceea ce priveste fumatul, este tigara electronica. Acest gadget a fost inventat in China si este promovat ca fiind o alternativa sanatoasa a obiceiului neplacut de a fuma. Pe langa faptul ca este o alternativa sanatoasa, e-tigara poate fi folosita oriunde, chiar si in locurile unde fumatul este interzis.

Tigara electronica este un dispozitiv care in loc de ardere foloseste o baterie, iar in loc de fum scoate vapori de apa inofensivi. Acest instrument, pe langa baterie, mai este alcatuit si dintr-un atomizor si un cartus. In momentul in care utilizatorul trage din tigara electronica bateria intra in functiune si da curent atomizorului. Atomizorul se incalzeste si vaporizeaza e-lichidul aflat in cartus. In urma acestui proces sunt eliminati vapori de apa ce contin nicotina care sunt inofensivi pentru utilizator dar si pentru cei din jurul sau.

E-lichidul prezent in acest dispozitiv este alcatuit dintr-un amestec de apa distilata, glicerina vegetala, nicotina si arome. Acesta nu contine substante cancerigene sau agenti chimici periculosi. Concentratia de nicotina din lichide poate fi mica (low), medie (medium) sau mare (high). De asemenea e-lichdul se gaseste intr-o mare varietate de arome, ca de exemplu: tobacco, menta sau cirese.

Cu tigara electronica ne putem bucura oriunde de placerea de a fuma. Acest intrument este legal si nu intra sub restrictia legii de interzicere a fumatului.

In lume exista deja cateva milioane de utilizatori de tigari electronice care au reusit sa renunte complet la fumat sau care au redus numarul de tigari clasice. Se estimeaza ca in urmatori ani numarul acestora sa se dubleze. De asemenea, exista multi medici care considera ca aceste dispozitive vor constitui in viitor o alternativa viabila a fumatului.

s-ar putea sa-ti placa