Acasa Diverse Nokia lucreaza la o tableta cu Windows 8

Nokia lucreaza la o tableta cu Windows 8

by Dragos Schiopu

Dupa cum era de asteptat, Nokia are in plan lansarii unei tablete ce va rula pe sistemul de operare Windows 8, preview-ul lui Windows 8 pentru utilizatorii de Desktop PC a avut loc saptamana trecuta si poate fi descarcat de aici, astfel va puteti da seama singuri cum va arata noua generatie a celui mai cunoscut sistem de operare pentru calculatoare.

Lansarea din cate se pare ar putea avea loc in al patrulea trimestru al anului 2012, iar finlandezii ar putea fi primii care realizeaza o tableta cu Windows 8. Se pare ca aceasta colaborare cu Microsoft le-a prins bine celor de la Nokia, au reusit sa fie brandul cu cele mai vandute telefoane ce ruleaza pe Windows Mobile si in plus fata de asta s-au indepartat de faliment.

Din cate se stie tableta Nokia va avea un chipset Qualcomm Dual Core, un ecran tactil, binenteles, de 10 inch, restul informatiilor fiind necunoscute pentru moment.

Astfel finlandezii incearca sa ciupeasca din mai marii din domeniu, adica Apple si Google, care domina in aceste vremuri pe piata de sisteme de operare mobile.

s-ar putea sa-ti placa