Acasa Diverse Cele mai bune laptopuri business, in functie de nevoi

Cele mai bune laptopuri business, in functie de nevoi

by Dragos Schiopu

Este foarte greu sa se afirme ca un anume laptop este cel mai bun laptop din categoria business. Bineinteles, intotdeauna se vor face topuri anuale, iar review-urile vor da punctaje generale, bazate pe o serie de teste facute fiecarui laptop nou scos pe piata, insa aprecierea unui laptop este, intr-o anumita masura relativa. Vor exista intotdeauna cumparatori pentru care portabilitatea este mai importanta decat grafica sau viteza si care vor prefera un laptop cu un punctaj de 5/5 in ceea ce priveste portabilitatea, chiar daca la viteza sau grafica acest model primeste un modest 3/5 de la criticii din domeniu. Altii vor prefera un laptop ieftin cu punctaj general ceva mai modest sau chiar un laptop second hand ceva mai vechi, insa in stare excelenta. Aceasta regula se aplica luand in considerare modele cu un punctaj general bun.

Modele de laptopuri business ce exceleaza pentru cerinte diverse:

Viteza: pentru utilizatorii pentru care viteza laptopului este cea mai importanta, partea de hardware vizata este procesorul. In aceste conditii trebuie cautate laptopuri cu procesoare quad core precum Intel Core I sau Intel Core i7, AMD athlon II, Turion II sau AMD phenom. De asemenea, este nevoie de cel putin 4GB de ram. Apple Macbook Pro este unul dintre cele mai rapide laptopuri din categoria business.

Grafica: Cei de la Dell au creat Vostro 3300 in incercarea de a imbina nevoile de business cu grafica impresionanta, astfel ca l-au echipat cu o placa grafica NVIDIA 310M GeForce si video playback high definion, desi pentru partea audio se recomanda folosirea unor boxe externe. Sony Vaio P sunt de asemenea recunoscute ca o serie cu o rezolutie a ecranului mai mult decat impresionanta.

Portabilitate: Unul dintre cele mai mici notebook-uri de piata este MSI Wind. Acesta cantareste doar un kilogram si are un display LCD de 10 inch. Wind este ideal pentru persoanele care sunt intotdeauna in miscare. O alta alternativa este Asus EEE ce ofera 1GB de memorie in plus fata de modelul ceva mai usor MSI Wind.

Pret: Problema pretului este una relativa, exista intotdeauna site-uri si magazine unde se vor gasi laptopuri ieftine sau chiar laptopuri second hand in stare excelenta de functionare. Pentru cei ce prefera sa cumpere direct din magazine, Toshiba Satellite Pro L450-EZ 1510 ofera una dintre cele mai convenabile optiuni pentru un laptop business decent, la un pret convenabil. Seria ProBook a celor de la HP, cu processor dual-core este de asemenea sub pretul pietei, desi perfomanta si dotariile pot fi considerate invechite prin comparatie cu ultimele modele de pe piata. Important este insa ca laptopul ales sa fie potrivit pentru nevoile fiecaruia, iar asta nu inseamna intotdeauna procesoare quad-core si 8GB de ram.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Mita Tony 26-11-2012 - 07:09

Daca doresti un laptop business,trebuie sa fie si performant !

Comentariile sunt inchise.