Acasa Tehnologie 10 sfaturi pentru nomazii digitali

10 sfaturi pentru nomazii digitali

by Dragos Schiopu

Nomazii digitali au o viata de invidiat: calatoresc mult in strainatate, fac bani online si se relaxeaza in locatii la care unii doar viseaza. Rutina nu are ce sa caute in programul lor, fiind invatati ca zi de zi sa gaseasca lucruri noi si interesante pe care sa le exploreze.

Pentru a creste eficienta, este foarte importanta organizarea, potrivit celor de la financer.com. Atat gestionarea timpului, a muncii, cat si buna administrare a finantelor personale fac ca experientele de dincolo de granitele tarii sa fie unele placute.

Iata cateva sfaturi, in acest sens, pentru nomazii digitali:

Informare amanuntita asupra destinatiei

Inainte de a pleca intr-o tara, trebuie facute „temele” in legatura cu ea, cautand informatii despre: destinatiile populare, cazare, obiceiuri, facilitati pentru turisti etc.

Planificarea muncii se face de acasa

Conceperea unei planificari trebuie facuta inainte de a pleca de acasa. In plan vor fi trecute toate activitatile si sarcinile zilnice, fara a omite ceva si subliniind lucrurile prioritare sau urgente.

Stabilirea unei bariere intre munca si placere

A lucra de la distanta, mai ales in strainatate, poate fi o provocare, iar gasirea unui echilibru intre munca si calatorii este adesea unul dintre cele mai dificile lucruri in acest caz. Nomazii digitali cu experienta au calendare in care isi noteaza sarcinile si placerile zilnice, in rubrici diferite, tocmai pentru a nu le amesteca.

Crearea unor conturi bancare online

Un nomad digital nu si-ar putea desfasura activitatea fara o buna organizare din punct de vedere financiar. Crearea unor conturi bancare online ar trebui sa fie o prioritate, pentru o buna administrare a veniturilor si cheltuielilor proprii.

Verificarea Wi-Fi-ului

Pentru munca online, internetul este vital. Astfel ca inainte de a alege destinatia, trebuie verificat care este situatia Wi-Fi-ului: cat de accesibil sau cat de rapid este internetul. Acest lucru este absolut obligatoriu mai ales pentru cei care trebuie sa incarce fisiere mari (fotografii, videoclipuri etc.).

Conectarea cu localnicii

Comunicarea este esentiala si in cazul calatoriilor. Un nomad digital care isi petrece mai mult timp intr-o tara trebuie sa creeze o conexiune cu oamenii din jur, lucrand in spatii comune sau participand la evenimente locale, sa iasa, deci, din carapacea sa.

Achizitionarea accesoriilor necesare

Pe langa achizitionarea unui card international, util pentru diverse plati, mai este nevoie in desfasurarea activitatii in cele mai bune conditii si de echipamente si accesorii (laptop, casti potrivite pentru spatiile aglomerate, un echipament VPN, pentru protejarea datelor online in strainatate) etc.

Atentie la diferentele de fus orar!

Diferentele de fus orar pot crea incurcaturi, astfel ca este nevoie de comunicarea acestora si catre echipa sau clienti. Oamenii cu care se colaboreaza trebuie sa stie cand vor obtine un raspuns sau un proiect solicitat.

Obtinerea unei asigurari de calatorie

O asigurare de calatorie este obligatorie in afara tarii, pentru ca pot aparea evenimente neprevazute: accidentari, imbolnaviri, pierderea bagajelor, intarziere de zbor etc.

Deconectarea

Chiar daca tentatia celor care sunt proprii sefi este aceea de a lucra fara oprire, orice om are nevoie de un moment de respiro, in care sa se deconecteze de la sarcinile profesionale. Pana la urma, farmecul acestui tip de job este sa se experimenteze viata intr-o alta tara, asa ca trebuie profitat la maximum de fiecare ocazie.

s-ar putea sa-ti placa