Acasa Tehnologie Primul smartphone din lume care se poate incarca cu ajutorul fasciculelor de lumina va fi prezentat la MWC 2015

Primul smartphone din lume care se poate incarca cu ajutorul fasciculelor de lumina va fi prezentat la MWC 2015

by Dragos Schiopu

2

Dupa cum bine stiti tot mai multi dezvoltatori se bat sa descopere reteta secreta, sa dezvolte una dintre cele mai rezistente baterii si sa ii ofere o incarcare cat mai rapida direct de la o sursa de curent si daca se poate si din alte dispozitive portabile. Din pacate la momentul de fata pe piata nu sunt prea multe astfel de sisteme ce promit sa iti incarce telefonul oriunde te-ai afla, care sa te ajute atunci cand ai mai mare nevoie de acesta. Bateriile externe sunt printre putinele astfel de solutii cu ajutorul carora un utilizator isi poate incarca telefonul chiar daca nu are o sursa stabila de curent la indemana.

Cei de la Kyocera, producatorii celor mai rezistente telefoane din lume, printre care si Brigadier, cu ecran de safir, si DuraForce pentru condititii extrem de dure pentru un telefon, ne pregatesc o surpriza la conferinta de la Mobila World Congress de la Barcelona. Conform zvonurilor de pe internet se pare ca cei de la Kyocera vor vorbi despre tehnologia Wysip Crystal, singura tehnologie aferenta la momentul de fata ce este capabila sa incarce bateria telefonului de la sursele de lumina. Sistemul pe baza caruia functioneaza Wysip se bazeaza pe un strat subtire ce poate fi aplicat pe ecranul touch al telefonului.

Incercari cu privire la acest mod de a incarca telefonul cu ajutor luminii au mai fost dar din pacate nici-una nu a atins vreodata pragul de lansare . Se pare ca cei de la Kyocera sunt cei mai convingatori in privinta acestui modul de incarcare a bateriei terminalului cu Android, fiind si singurii care au promis ca acest sistem va fi foarte curand disponibil si cu adevarat functional.

Ideea celor de la Kyocera a venit ca un fulger pentru toti utilizatorii, ar putea fi cea mai usoara metoda prin care telefonul sa se poata incarca de la o sursa de lumina. Daca tehnologia lor va prinde mai mult curaj si va iesi mai repede in fata, cu siguranta sunt sanse sa fie implementata si pe alte tipuri de dispozitive.

https://www.youtube.com/watch?v=IQXW8B_EklU

s-ar putea sa-ti placa