Acasa Computere NVidia Tegra 3

NVidia Tegra 3

by Dragos Schiopu

Sosirea noilor procesoare mobile nVidia Kal-El sau Tegra 3 este asteptata in a doua jumatate a acestui an. Oficialii promit ca tabletele si telefoanele mobile se pot baza pe un CPU quad-core si un GPU12-core. Nu este de mirare ca nVidia se asteapta la o performanta de cinci ori mai mare la Tegra 3 decat la Tegra 2, avand in vedere noua putere de procesare din interior.

In cadrul evenimentului Computex, ne asteptam ca nVidia sa divulge mai multe informatii despre aceasta noua generatie de procesoare. Pana in momentul de fata compania nu a facut public decat un video un care Tegra 3 isi arata competentele. Isi arata performantele prin administrarea unor efecte de lumini dinamice in timp real, o performanta pe care niciun chipset existent nu a reusit sa o ofere, nici macar iPad 2 nu o poate depasi.

Clipul ilustreaza performantele  de care sunt in stare procesoarele Kal-EL, cu CPU quad-core si GPU 12-core. Aici exista si o comparatie, clipul arata felul in care ar randa efectele de lumini si Tegra 2, un chipset dual-core, pentru a putea vedea singur diferentele.

NVidia Kal-el sau Tegra 3 prezinta o diferenta foarte mare de performante, asa cum afirma si oficialii. Acest lucru ar putea determina cumparatorii sa se gandeasca de doua ori inainte sa achizitioneze o tableta cu Tegra 2 si sistem de operare Android.

 

s-ar putea sa-ti placa

4 comentarii

Petre Danutz 01-06-2011 - 09:05

se pare ca nvidia chiar lucreaza la procesoarele astea mobile……pun pariu ca htc o sa fie primul cu tegra 3 sau lg.

Vlad Petre 02-06-2011 - 12:50

nu am niciun pronostic in privinta primului telefon/tableta care va folosi acest procesor….
ce este cert, nVidia chiar face treaba buna

Comentariile sunt inchise.