Acasa Telefoane YotaPhone 2: un smartphone cu 2 ecrane

YotaPhone 2: un smartphone cu 2 ecrane

by Dragos Schiopu

Prima versiune YotaPhone a adus un concept intrigant, dar un hardware slabut, disponibilitate pe piata limitata si alte cateva defecte l-au impiedicat sa se afirme la adevaratul potential. De aceea, multi pasionati de gadget-uri au asteptat cu interes aparitia lui YotaPhone 2, smartphone ce isi propune imbunatatiri in materie de design si hardware, fata de predecesor. Iar acum YotaPhone 2 este oficial.

yotaphone1

Conform androidauthority.com, YotaPhone 2 a fost deja testat de un site de specialitate tehnologica din Rusia: hi-tech.mail.ru. Smartphone-ul se remarca, la fel ca si primul, prin ecranul dual – pe langa ecranul principal se mai afla un al doilea ecran pe spatele telefonului. Cel principal are 5 inch, 1080 pixeli si Amoled, cel secundar are 4.7 inch, rezolutie 540×960 si e-ink display.

YotaPhone 2 are un procesor foarte bun de 2.2GHz Qualcomm Snapdragon 800 CPU, 2GB de RAM, 32GB memorie interna si o baterie de 2500mAh battery, cu posibilitate de incarcare wireless prin tehnologia Qi. Camera foto principala are un senzor de 8MP iar cea secundara 2.1 MP. Smartphone-ul este dotat cu Android 4.4.3 KitKat, cu posibilitate de update la Android Lollipop.

Dotarea cu cel de-al doilea ecran nu schimba cu nimic greutatea telefonului, acesta cantarind doar 145 grame, o greutate similara este intalnita la majoritatea smartphone-urilor din ziua de azi.

Desi review-ul este in totalitate in limba rusa, cei de la androidauthority.com au inteles ca schimbarile fata de originalul YotaPhone sunt unele pozitive, telefonul fiind comparat din punct de vedere dimensiuni si forme, dar si aspect general cu Galaxy Nexus.

Despre display-ul secundar, cel cu e-ink, ar fi de spus ca are nevoie de un timp mai mare de raspuns atunci cand se incearca redarea imaginilor sau a paginilor web. Cu toate acestea este de apreciat ca aceasta tehnologie a ajuns in practica dupa o luna perioada in care s-a aflat in stadiu de concept, si cu siguranta vom auzi mai multe despre aceste ecrane e-ink in viitor.

Revizorul telefonului spune despre baterie ca permite o utilizare de o zi si jumatate, maxim doua fara reincarcare, iar daca folosesti exclusiv ecranul e-ink durata bateriei se extinde pana la 5 zile. Camera foto nu este foarte tentanta si imposibilitatea adaugarii unui card de memorie microSD ar fi punctele minus ale lui YotaPhone 2. Cu toate acestea tonul folosit in review este unul pozitiv pentru ca se merge pe comparatia cu originalul YotaPhone.

Telefonul creat de compania ruseasca Yota Devices se va vinde cu aproximativ 650 dolari in Asia si Statele Unite, iar in Europa va costa aproximativ 700 de euro (sursa gsmarena).

s-ar putea sa-ti placa