Acasa Diverse Windows 10 va fi disponibil in mai multe versiuni

Windows 10 va fi disponibil in mai multe versiuni

by Dragos Schiopu

Despre Windows 10 se stie ca este programat sa fie lansat in aceasta vara, mai precis in luna iulie. Momentan, Windows 10 este in versiunea beta si mai are mici probleme dar sa speram ca aceste probleme vor fi rezolvate si ca va fi lansat oficial in luna iulie, asa cum a promis Microsoft.

microsoft-windows10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Va exista versiunea Home, care va fi disponibila pentru utilizatorii in masa. Versiunea PRO este dedicata pentru oamenii de afaceri. Aceasta versiune PRO este diferita fata de versiunea Enterprise, care este destinata organizatiilor  mari cu suport pentru implementarii de programe.

Microsoft are un plan bine gandit cu versiunea Windows 10 Education, acela de a atrage atentia Google cu aceasta versiune optimizata pentru scoli si sa fie introdusa pe dispozitivele Chromebook Google, majoritatea dintre acestea gasindu-se in scoli. Pe partea dispozitivelor mobile, versiunea Windows 10 mobile va fi ceea care o veti gasi pe majoritatea dispozitivelor dar va exista si o versiune special creeata pentru intreprinderi, numita Mobile Enterprise.

Versiunea pentru dispozitivele mobile a Windows 10, va sprijini dispozitivele cu cipuri ARM iar versiunea desktop vor sprijini dispozitivele cu cipuri x86. Aceasta nu ar trebui sa fie o surpriza pentru ca Microsoft a ales un cip Intel pentru Windows RT.

Momentan, Microsoft nu a precizat un pret pentru fiecare versiune, probabil preturile vor veni dupa lansarea sistemului de operare. Pentru inceput Windows 10 va fi disponibil ca un upgrade gratuit pentru versiunile anterioare, Windows 7 si Windows 8.1 si pentru Windows Phone 8.1. Versiunea Windows 10 pentru dispozitivele mobile nu are o data oficiala de lansare dar probabil va fi lansata la scurt timp dupa lansarea versiunii pentru desktop-uri.

s-ar putea sa-ti placa