WhatsApp isi continua ascensiunea in ceea ce priveste numarul de utilizatori noi. In urma cumpararii acesteia de catre compania Facebook, numarul utilizatorilor activi a crescut de la 450 de milioane la 500 de milioane. Cum s-a intamplat asta? Ei bine, putem spune ca tarile in care WhatsApp a avut un impact considerabil in ultima vreme sunt Brazilia, India, Mexic si Rusia. De asemenea, in ciuda factorilor sociali si economici din India, aplicatia WhatsApp a ajuns sa aiba peste 48 de milioane de utilizatori in acest sector.
Datorita diversitatii sistemelor de operare, serviciul WhatsApp a devenit popular in randul milioanelor de oameni, acesta fiind disponibil pe : iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry, S40 si Symbian. Un lucru care ajuta WhatsApp-ul sa creasca este ca alte aplicatii similare functioneaza doar pe iOS si Android, cum ar fi Tangoo sau Viber.
Potrivit unor surse din interior, WhatsApp pregateste o surpriza pentru cei 500 de milioane de utilizatori activi. De curand, circula un zvon care spune ca aplicatia ar putea oferi utilizatorilor posibilitatea de a se bucura si de servicii de voce gratuit. Nu este nimic sigur, dar acest zvon a luat si mai multa amploare atunci cand, acum cateva saptamani, Facebook a introdus ceva asemanator pentru Facebook Messenger.
Se pare ca cei de la Facebook s-au tinut (inca) de promisiunea facuta, si anume de a pastra aplicatia independenta de reteaua de socializare. Chiar daca Facebook a platit o suma imensa pentru a cumpara aplicatia WhatsApp (19 miliarde de dolari), numarul utilizatorilor nu a scazut, asa cum se preconiza imediat dupa tranzactie, ci din contra. Ramane de vazut cat timp se vor tine de promisiune cei de la Facebook si nu vor interveni in ceea ce priveste design-ul si servicile WhatsApp-ului. Totusi, sa recunoastem ca este uimitor sa observam cum intreaga lume, incetul cu incetul, incepe sa comunice mai usor, iar granitele dintre tari parca nu mai exista datorita acestor aplicatii ale prezentului.
Comentariile sunt inchise.