Acasa Diverse WhatsApp are 800 de milioane de utilizatori activi

WhatsApp are 800 de milioane de utilizatori activi

by Dragos Schiopu

WhatsApp este una dintre cele mai populare platforme de mesagerie din lume si se pare ca aceasta este intr-o crestere continua si nu da semne de incetinire sau semne de scadere a utilizatorilor activi intr-o luna. Dimpotriva, numarul utilizatorilor activi intr-o luna este intr-o crestere continua.

Intr-o postare pe Facebook, CEO-ul aplicatiei Jan Koum a anuntat ca platforma de mesagerie are 800 de milioane de utilizatori activi pe luna. In luna ianuarie platforma avea 700 de milioane de utilizatori activi pe luna iar anul trecut in luna august, 600 de milioane de utilizatori.

WhatsApp

WhatsApp este o platforma de mesagerie care va permite trimiterea de mesaje text catre alti utilizatori ai aplicatiei, in mod gratuit. Platforma a fost achizitionata anul trecut in luna octombrie pentru uimitoarea suma de 19 miliarde de dolari de catre cei de la Facebook. Momentan Zuckerberg nu vrea sa scoata profit si de pe urma platformei WhatsApp. Acesta doreste sa atraga cat mai multi utilizatori cu ajutorul planului de taxare, 1 an gratuit si dupa doar 0.99 de dolari pe an.

Mark Zuckerberg a declarat de foarte multe ori ca nu va lua in calculele financiare ale Facebook si platforma WhatsApp pana cand aceasta nu va depasi 1 miliard de utilizatori. Aceasta limita de 1 miliard de utilizatori este de asteptat sa fie atinsa pana la sfarsitul anului 2015. Atat sefii cat si analistii sunt de parere ca aceasta limita va fi atinsa anul acesta.

Aceste numere fac ca platforma WhatsApp sa fie una dintre cele mai populare platforme de mesagerie din lume. In luna februarie, Twitter a raportat 288 de milioane de utilizatori activi pe luna. Platforma Instagram a raportat 300 de milioane de utilizatori activi, in luna decembrie. Facebook a raportat in luna decembrie 2014, peste 1.39 de miliarde de utilizatori activi, cat toti utilizatorii activi ai platformelor Instagram, Twitter si WhatsApp la un loc.

Aplicatia WhatsApp este disponibila pentru majoritatea platformelor mobile  pentru iOS, Android, Windows Phone si BlackBerry.

s-ar putea sa-ti placa