Acasa Diverse WebOS pe ceasurile inteligente de la LG incepand cu 2016?

WebOS pe ceasurile inteligente de la LG incepand cu 2016?

by Dragos Schiopu

LG este singura companie care poate concura cu Samsung din punct de vedere al tehnologiilor detinute. Samsung are propriul sistem de operare, Tizen, iar LG tot incearca sa faca ceva cu WebOS. Incearca, dar nu prea reuseste. De curand, LG a prezentat la CES 2015 niste televizoare cu WebOS 2, care are un spor de performanta cu 60% mai mare fata de versiunea anterioare. Dar in mare WebOS este un sistem de operare aproape inexistent.

lg

Compania sud coreana LG ar dori sa lanseze niste ceasuri inteligente cu propriul lor sistem de operare WebOS. Corect ar fi sa spunem ca ar dori sa implementeze sistemul de operare dezvoltat de cei de la Palm, ulterior cumparat de HP si vandut celor de la LG. Fiind un sistem de operare foarte flexibil, acesta a aparut pe smart TV-urile celor de la LG. Problema cea mai mare cu acest sistem de operare a fost timpul de aprindere, dar WebOS 2.0 porneste cu 70% mai rapid decat versiunea mai veche.

Din 2016 LG si-ar dori un ceas inteligent cu WebOS. Momentan sunt doar zvonuri, dar LG concureaza cu Samsung ce detine Tizen. Samsung se pregateste sa lanseze si telefoane cu Tizen, iar strategia celor de la LG tinde sa copieze actiunile celor de la Samsung. Ar fi interesant ca LG sa introduca in 2016 un ceas inteligent cu WebOS, ba chiar si un smartphone cu acest sistem de operare.

s-ar putea sa-ti placa