Acasa Diverse Viitorul Nexus ar putea utiliza procesor Huawei Kirin 930

Viitorul Nexus ar putea utiliza procesor Huawei Kirin 930

by Dragos Schiopu

Conform Mobile Dad viitorul telefon Nexus va folosi un procesor de la HiSilicon in loc de modelul celor de la Qualcomm. Alegerea ar putea fi una destul de asteptata avand in vedere ca Huawei detine divizia de procesoare HiSilicon. Viitorul Kirin 930 ar trebui sa fie un procesor foarte performant, el fiind integrat si in Huawei P8 viitorul flagship al companiei chinezesti.

HiSilicon Kirin

Dupa cum bine stim, viitorul terminal Google Nexus va fi produs de compania chinezeasca Huawei care este intr-o continua crestere a cotei de piata. De altfel, compania detine si HiSilicon iar integrarea unui astfel de procesor in viitorul Nexus este absolut normala, mai ales ca Snapdragon 810 nu a impresionat atat de mult.

HiSilicon Kirin 930 este un procesor octa core pe 64 de biti realizat in procesul tehnologic de 16nm. Acesta are patru nuclee ARM Cortex A57 care au o performanta foarte mare si patru nuclee ARM Cortex A53 care sunt eficiente energetic. Majoritatea procesoarelor de top utilizeaza o astfel de arhitectura hibrid intre Cortex A57 si A53. Frecventa maxima pentru acest procesor va fi de 2 Ghz, iar senzorul foto maxim suportat este de 32MP.

Viitorul Nexus ar putea fi un telefon destul de aratos la design, deoarece el ar putea semana destul de mult cu Huawei P8 sau macar sa imprumute o mare parte din design.

Sursa: Mobile Dad

s-ar putea sa-ti placa