Acasa Jocuri Va plac jocurile video extreme?

Va plac jocurile video extreme?

by Dragos Schiopu
skate

Intrucat popularitatea jocurilor video, avand in centrul atentiei sporturile extreme atrage un numar urias de fani prin prisma adrenalinei virtuale daca ma pot exprima asa, titlurile din seria de jocuri skateboarding si BMX se numara printre cele mai cautate.

Vom face asadar in continuare, o scurta trecere in revista, a catorva dintre cele mai populare jocuri disponibile pe piata, jocuri care au reusit sa genereze profituri generoase companiilor dezvoltatoare.

Prima oprire o reprezinta anul 2007 atunci cand Electronic Arts lanseaza primul titlu din seria de jocuri cu skateboard-uri numita generic“Skate”, titlu ce venea sa propuna o alterntiva pentru Tony Hawk Pro Skater, considerat no.1 in categoria sa .  La doar cateva zile de la premiera, Skate devine liderul absolut in materie, devasandu-si rivalul cu lejeritate iar acest fapt se datoreaza in mare parte inovatiilor ce tin de mecanica jocului, inovatii care au reusit sa ofere o mai mare adancime senzatiei de realitate la care este expus jucatorul.

Spre exemplu in momentul executarii trick-urilor cu ajutorul placii de skateboard animatiile personajului sunt foarte complexe cuprinzand un numar mare de frame-uri ce expun diferite unghiuri vizuale ale elementelor in miscare astfel ca jucatorul are impresia ca vede aceste cascadorii executate“live”de catre o persoana reala chiar in fata sa.

Feeling-ul de realitate este deasemeni conturat si prin folosirea unui numar mare de elemente decorative la care adaugam si o serie de personaje de tip“non playable”gen pietoni, politisti, soferi de taxi, biciclisti, etc, care impreuna fac din strazile orasului San Vanelona, o oaza exuberanta si plina de viata.

Daca e sa facem referire la misiunea jocului, ei bine Skate urmareste destinul unui personaj non conformist a carui pasiune pentru acest sport extrem numit skateboarding il determina sa-si construiasca o adevarata cariera in materie, laund parte la toate competitiile posibile pe aceasta tema. Personajul vostru devine astfel cunoscut rapid, aparitiile pe copertile unor reviste de nisa foarte cunoscute se inmultesc, atragand dupa sine sposorizari dar si un numar crescand de fani.

Un alt aspect care trebuie mentionat atunci cand vorbim despre Skate este faptul ca jucatorii au la dispozitie o platforma online oficiala unde isi pot incarca cele mai bune snapshot-uri, precum si videoclipuri de 30 de secunde realizate cu ajutorul editorului video inclus in joc in care sa isi prezinte maiestria in materie de cascadorii cu skateboardul.

Doi ani mai tarziu, in 2009 apare Skate 2, un joc care reuseste sa doboare cateva recorduri in materie de vanzari si care ofera o continuitate scenariului prezentat in prima parte, intrucat povestea se continua insa la o distanta de 5 ani.  In tot acest timp orasul San Vanelona a fost afectat de o serie de cutremure devastatoare, iar reconstruirea s-a refacut pe banii unor enetitati private, acestea cumparand mare parte din proprietatile domeniului public, iar activitatile de tip skateboarding au fost interzise.

Personajului vostru ii revine misiunea de a face acest sport popular din nou, evitand insa orice intalnire cu oficialitatile. Prin castigarea competitiilor de gen la care participati, banii intrati in cont pot fi folositi pentru a va cumpara proprietati unde veti putea astffel organiza viitoare gale pentru intrecerile de skateboard.

Cum era de asteptat Skate 2 aduce cu sine si o serie de noutati astfel ca, personajul are acum posibilitatea de a cobora de pe placa de skateboard si de a se deplasa mergand pe jos. Cat timp se deplaseaza pe jos, acesta poate interactiona cu o serie de obiecte din mediul inconjurator pe care le poate muta pentru a construi rampe sau alte astfel de elemente necesare exersarii cascadoriilor cu skateboardul.

In Skate 2 jucatorul poate fi doborat de placa in cazul in care se loveste de pietonni sau anumite obiecte, iar in cazul agasarii pietonilor acestia il vor alerga la propriu pentru o scurta perioada de timp.

O alta noutate o reprezinta optiunea de a filma videoclipurile cu 2 camere plasate in unghiuri diferite, lucru ce va permite ulterior realizarea unor colaje mult mai spectaculoase,  pe care de asemeni le puteti incarca online pe feed-ul Skate.Reel unde pot fi vizionate si notate de intreaga comunitate online. Un plus adus la capitolul multiplayer consta in posibiliatea crearii cu ajutorului editorului intern a unui mini stage de tip challenge care de asemeni poate fi uploadat pentru ca ulterior sa lansati o provocare in mediul online la care alti jucatori pot decide sa participle.

Skate 3 este lansat destul de rapid, mai exact in mai 2010, iar acest lucru convine de minume fanilor din lumea intreaga. Conform ultimelor date disponibile pana la 3 Iunie 2017 numarul copiilor vandute pentru acest titlu se ridica la 2,68 milioane.

Intriga, daca o pot numii asa, surprinde evenimentele ce se petrec la cativa ani distanta de actiunile intreprinse in cadrul episodului precedent.  Eroul principal, a reusit marea performanta de a devenii unul dintre cele mai cunoscute nume din lumea sporturilor extreme, iar acum, isi continua viata intr-un alt oras devenind stundent la Universitatea din Port Carverton. Noua tinta pe care acesta si-o fixeaza este aceea de a devenii unul dintre mogului din lumea skateboarding-ului prin adunarea in jurul sau, a unei echipe formate din cei mai buni skateri, cu ajutorul carora sa-si promoveze propriul brand dedicat acestui sport, astfel incat sa vanda echipamente cu propriul brand insumand nu mai putin de 1 milion de bucati.

Pentru indeplinirea acestui vis, personajul vostru cutreiera strazile si parcurile din Port Carverton demonstrandu-si maiestria, castigand si organizand competitii de gen, reusind astfel sa atraga in echipa sa coechipieri talentati, reprezentati prin intermediul altor personaje controlate fie artificial de catre calculator sau de jucatori reali in cazul modului multiplayer. De mentionat, ca pe parcursul jocului vor aparea o serie de personaje care exista in realitate si care sunt nume grele in ale sportului acesta ca de exemplu: Darren Navarette, Terry Kennedy, Eric Koston, Chris Cole, Pat Duffy si Jason Lee

La capitolul noutati, pe langa cele de natura tehnica determinate in mod natural de progresul tehnologiei mentionam adugarea a inca 3 trick-uri noi plus 2 nivele de dificultate selectabile la inceputul jocului care schimba drastic modul de executare al cascadoriilor si de asemeni existenta a 3 moduri noi pentru online: 1 Up, Domination si Own the lot, fiecare presupunand un nou tip de provocare intre echipe, provocari , care se desfasoara contra timp.

La capitolul BMX – unul dintre cele mai cunoscute jocuri care a ajuns in topuri este Dave Mirra Freestyle BMX, insa se pare ca un mic dezvoltator independent pregateste revelatia momentului cu numele de BMX the game un titlu care se afla in stadiul de dezvoltare momentan dar pentru care au reusit sa vand deja un numar de aproximativ 5000 de unitati in avans. Dar despre acesta precum si despre alte jocuri interesante dedicate in special sporturilor extreme vom vorbi cu siguranta si in cadrul unor articole viitoare.

 

s-ar putea sa-ti placa