Acasa Diverse uTorrent se foloseste de calculatoarele utilizatorilor pentru a face bani

uTorrent se foloseste de calculatoarele utilizatorilor pentru a face bani

by Dragos Schiopu

Cu totii credem ca programele pe care le descarcam gratuit sunt 100% gratuite si avem tot dreptul sa le folosim fara a ne gandi la bani. Ei bine se pare ca exista si asa zise programe gratuite care se folosesc de calculatoarele noastre pentru a face bani. Totusi noi nu avem chiar foarte multe de pierdut insa nu cred ca este prea corect fata de utilizatori sa li se ascunda un lucru atat de important.

Mai exact este vorba despre cei de la uTorrent care in ultima versiune, adica 3.4.2, au introdus o tehnologie care iti poate folosi calculatorul pentru a mina o moneda asemanatoare Bitcoin, si anume Litecoin. Mai mult decat atat, din cauza acestui fapt calculatoarele sunt exploatate mult mai mult decat de obicei astfel incat procesorul devine folosit la capacitate maxima.

Cauza este de fapt un mic program pe nume Epic Scale care nu este insa vizibil ci ruleaza pe fundalul calculatorului folosindu-se de partea de hardware a acestuia pentru a produce bani pentru cei de la uTorrent care spun faptul ca va ofera programul in mod gratuit. Epic Scale reuseste sa iti faca PC-ul mult mai lent dar si sa consume mai mult curent. Mai mult decat atat, acest fapt a fost confirmat si de catre cei de la uTorrent care spun ca utilizatorii isi pot da acordul sau nu pentru folosirea programului insa dupa cum instaleaza majoritatea utilizatorilor programele (next, next, next, finish) nu-i de mirare ca au fost afectate atatea calculatoare.

Epic Scale poate fi indepartat destul de usor din fereastra Programs and Features sau folosind programe de genul Adwcleaner. Totusi parerea mea este ca gestul celor de la uTorrent este cam nepoliticos fata de utilizatorii destul de fideli as putea spune fata de programul folosit pentru piratarea fisierelor. Fiind insa vorba despre piratare, faptul in sine parca nu mai pare atat de grav.

utorrent

 

s-ar putea sa-ti placa