Acasa Diverse Transformarea unui model Raspberry PI intr-un telefon

Transformarea unui model Raspberry PI intr-un telefon

by Dragos Schiopu

raspberry_pi_1601_LRG

Raspberry PI este un sistem de calcul, de dimensiune mica, ce poate inlocui un calculator de acum cativa ani cu usurinta. Fiind un dispozitiv atat de mic, nu poate fi neglijat, deoarece puterea lui de procesare este suficient de mare pentru diferite activitati, cum ar fi jocurile mai vechi, sau browsing-ul pe internet.

David Hunt pasionat de electronica si programare, a pus bazele unui dispozitiv mobil cu ajutorul acestui sistem. Acesta i-a dat denumirea de PIPhone, si s-a folosit de componente hardware precum: PiTFT, Touchscreen, o baterie si alte elemente de GSM. Pretul constructiei unei astfel de jucarii, care poate fi folosita si pe post de telefon a costat in total 158 de dolari.

Rezultatul telefonului pe care acesta la creat a facut controverse printre utilizatorii de RaspberryPI, unii dintre acestia se amuzau de dimensiunile si beneficiile pe care le ofera, iar altii il apreciau pentru originalitatea crearii unui astfel de dispozitiv.

Hunt vrea sa publice codul sursa pentru a putea fi imprumuat de catre orice dezvoltator, si poate in viitor sa ii creze chiar o carcasa.

s-ar putea sa-ti placa