Acasa Telefoane Toshiba Encore Mini: o tableta cu Windows 8.1, ecran 7″ si un pret foarte accesibil

Toshiba Encore Mini: o tableta cu Windows 8.1, ecran 7″ si un pret foarte accesibil

by Dragos Schiopu

Toshiba lanseaza la IFA Berlin 2014 cea de-a doua tableta Windows cu ecran de 7” din portofoliul sau, producatorii profitand si de lansarea sistemului de operare Windows 8.1 with Bing pentru a atrage utilizatorii cu un pret de comercializare foarte mic, aproximativ 119 dolari, conform go4it.ro: Toshiba Encore Mini.

encore-mini-wt7-c8-600-04

Noua tableta Encore Mini foloseste un ecran cu diagonala de 7” si are o rezolutie de 1024 x 600 pixeli, fiind astfel suficient de compacta pentru a putea fi utilizata cu o singura mana. Ecranul folosit este insa unul destul de modest, mai exact un panou TN, care nu reuseste sa se remarce prin vreo caracteristica, lucru care nu este de mirare avand in vedere ca tableta se doreste a fi una ce se adreseaza unui public cu un buget restrans.

La fel ca majoritatea sau chiar toate modele de tablete Windows 8 lansate in ultima vreme, Encore Mini foloseste un procesor Intel din generatia Bay Trail-M, mai precis un model quad-core Z3735G cu o frecventa de tact de 1,33 GHz. Acest procesor este insotit de 1 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie interna extensibila si o baterie care promite o autonomie de circa 7 ore.

Alte dotari ale Toshiba Encore Mini: include două camere foto cu senzori de 2 si 0,3 MP, conectivitate Bluetooth 4.0 si Wi-Fi 802.11 b/g/n si o licenta Office 365 Personal valabila timp de un an. Tableta are dimensiuni de 119,8 x 199 x 10,9 mm si o greutate de 350 de grame.

Tableta Toshiba Encore Mini va deveni disponibila in Europa in urmatoarea perioada a acestui an.

pcadvisor.co.uk i-au facut deja review-ul si spun ca aspectul ieftin si camera foto principala de doar 2 mp, adica foarte slaba, nu sunt singurele motive pentru care nu ar trebui sa cumperi tableta, textul si iconitele aplicatiilor sunt cu greu vizibile datorita softului Windows 8.1  pe o tableta cu 7 inch. Recomandarea lor ramane pentru achizitia tabletei Toshiba Encore.

Aceasta din urma este disponibila deja in Romania, la eMAG spre exemplu cu 749 ron.

s-ar putea sa-ti placa