Acasa Telefoane StoreDot doreste sa incarce un smartphone in 30 de secunde

StoreDot doreste sa incarce un smartphone in 30 de secunde

by Dragos Schiopu

StoreDot, o grupare din Israel doreste sa dezvolte o tehnologie care promite sa incarce bateria unui telefon inteligent in doar 30 de secunde. Insa acest lucru nu va fi disponibil prea curand, dar ramane sa ne imaginam cum ar arata viata unui utilizator de smartphone cu aceasta tehnologie, un lucru este cert, nu va mai trebui sa fie dotat cu un cablu in permanenta dupa el.

galaxy-frontbackStoreDot a prezentat luni la o conferinta un prototip al tehnologiei lor. Compania israeliana a demonstrat modul prin care tehnologia lor este capabila sa incarce complet bateria aproape goala a unui Samsung Galaxy S4 in doar 30 de secunde, un timp extrem de scurt de altfel intr-o lume dominata de telefoanele care se incarca in cateva ore.

Pana in prezent, prototipul celor de la StoreDot functioneaza doar cu telefon de ultima generatie al celor de la Samsung, insa, dupa mai multe declaratii ale acestora a reiesit ca lucreaza intens pentru a obtine tehnologia aceasta pe o gama larga de telefoane.

Tehnologia vine foarte bine in aceasta perioada, mai ales ca in ultima vreme se pune un accent ridicat pe incarcarea rapida si autonomia ridicata a telefonelor, tendinta principala in clipa de fata find dezvoltarea de incarcatoare fara fir. Insa, StoreDot nu a luat in calcul incarcarea prin wireless, incarcatorul lor avand dimensiunea unui incarcator de laptop.

In ciuda tuturor promisiunilor despre tehnologia de fata, compania a declarat ca noile dispozitive nu se vor comercializa in curand. Prototipul de fata lucrand doar cu un singur telefon, dar dupa ce il vor realiza si pentru alte dispozitive cu siguranta vor lua in calcul si o varianta de comercializare. Cel mai probabil, asemenea incarcatoare se vor putea cumpara undeva la sfarsitul anului 2016, dar nu se stie exact daca nu va dura chiar mai mult, mai ales ca nu se stie ce dispozitive vor fi atunci pe rafturile magazinelor.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9DhJZAhjbcI]

s-ar putea sa-ti placa