Acasa Diverse Unde iti poti testa viteza de internet

Unde iti poti testa viteza de internet

by Dragos Schiopu

Viteza de conectivitate la internet creste din ce in ce mai mult, iar unele teste de viteza nu mai sunt relevante chiar din acest punct de vedere. De ce trebuie sa-mi testez viteza de internet daca am mai mult decat este necesar? Ei bine, nu am un raspuns, dar pentru cei care inca mai doresc sa afle informatii despre viteza lor, am cateva recomandari de site-uri care iti vor face un raport mai amanuntit despre viteza de internet pe care o ai in momentul diagnosticarii.

viteza de internetCel mai cunoscut si folosit site este serviciul oferit de catre Ookla. Daca numele Ookla nu va sugereaza nimic, cu siguranta Speedtest.net spune totul. Sunt sigur ca atunci cand ati avut probleme cu internetul chiar cei care se ocupa de conectivitatea dumneavostra au folosit acest serviciu. Avantajul Speedtest.net este ca gaseste cel mai apropiat server si face legatura cu acesta. Majoritatea platformelor care se ocupa de acest lucru se conecteaza cu foarte putine servere din Europa, majoritatea facand legatura doar cu Amsterdam sau Londra.

In cazul in care doresti sa vezi cum sta treaba si peste ocean, un serviciu potrivit este chiar Speakeasy Speed Test, acesta iti ofera posibilitatea sa alegi un mare oras din SUA (Seattle, Los Angeles, New York, etc).

O alta platforma care ofera niste cifre interesante este TestMy.net. Imi place ca la finalul testului, pe langa informatiile de care ai nevoie, acesta iti mai furnizeaza si alte lucruri pe care eu unul le consider interesante. Spre exemplu, conectivitatea mea este mai mica cu 10% in orasul meu, iar cu 18% mai scazuta decat media Romaniei.

Puteti totodata sa va testati viteza de internet si pe site-urile furnizorilor de internet, dar de cele mai multe ori va veti pacali. Se va face legatura direct cu serverul providerului de internet, iar de aici rezulta ca automat viteza va fi maxima, putand sa fie chiar dubla decat este in realitate.

Evident, mai sunt si alte platforme care furnizeaza informatii cat de cat bune, chiar asteptam si alte recomandari.

s-ar putea sa-ti placa