Acasa Diverse Sisteme de supraveghere video

Sisteme de supraveghere video

by Dragos Schiopu

Sisteme de supraveghere video a devenit un termen necesar in ziua de azi. Ele sunt o solutie foarte buna pentru a opri o infractiune si pentru a avea un plus de siguranta, mai ales daca aveti un copil mic. Un aspect foarte important este si pretul lor, care a cunoscut o scadere semnificativa in ultimii ani datorita cererii din ce in ce mai mare. Aceste sisteme isi fac foarte bine treaba, dar ele se gasesc doar la magazine de specialitate care va pot oferi mult mai multe detalii si va pot ajuta sa faceti alegerea necesara pentru fiecare dintre voi, in functie de buget si preferinte. Un astfel de magazin este si SKUT Romania, care are o gama completa de astfel de sisteme.

sisteme de supraveghere video

Sistemele de supraveghere video ofera foarte multe beneficii proprietarilor. Siguranta bunurilor este unul dintre cele mai importante aspecte. Insa aceste camere pot fi folosite si pentru a vedea ce se intampla in casa, cand aveti un copil mic. Functionalitatea lor este diversa si aceste camere sunt de mai multe tipuri. In general, vorbim despre sisteme de supraveghere video in exterior si interior, dar ele difera in functie de tehnologia folosita, de calitatea imaginii, etc.

Camere de supraveghere analogice

Probabil cea mai accesibila solutie de securitate o reprezinta camerele de supraveghiat video analogice care au un pret foarte mic, dar nici nu se compara la functionalitate cu cele IP. Aparitia acestor camere, dar si sistemele CCTV, despre care voi vorbi mai jos, au redefinit conceptul de securitate.

Cu toate ca sistemele IP, adica cele wireless, se dezvolta foarte rapid, camerele analogice raman la mare cautare deoarece au un pret mult mai mic. De asemenea, mentenanta lor este mai putin costisitoare si uneori chiar mai simpla.

In general, echipamentele analogice folosesc semnale PAL, fiind compatibile cu toate sistemele de acest gen deja instalate astfel ca nu trebuie inlocuit tot sistemul daca se defecteaza o singura camera.

Sisteme CCTV

CCTV sau closed circuit television este un sistem care opereaza in bucla inchisa. Mai exact, aceste sisteme au un receptor TV care poate fi folosit pentru vizualizarea imaginilor obtinute de la camerele de supraveghere. Ele sunt sisteme complete de supraveghiat. In general, un sistem complet include camerele de supraveghere video, DVR-ul si uneori chiar si cu Hdd-ul necesar pentru stocarea imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere. Calitatea DVR-ului, dar si calitatea camerelor decid cat de bine este realizata supravegherea.

Aceste sisteme se regasesc, de exemplu, in magazine, banci, cazinouri, etc. pentru ca au un pret destul de bun si o functionalitate excelenta.

Astfel de solutii se regasesc si pe SKUT Romania, unde pretul lor pleaca de la 480 de lei si ajunge la 12763 de lei. Un sistem de mai pleaca de la pretul de 800 de lei. Astfel, pretul lor este destul de mic pentru ceea ce ofera.

Camere de supraveghere IP

Aceste camere sunt cele mai bune din punct de vedere al tehnologiei oferite. Ele se pot conecta la internet si prezinta o instalare foarte usoara. Avantajul consta si intr-o imagine net superioara fata de sistemele analogice. Pretul lor scade destul de rapid datorita avansului tehnologic.

Exista doua tipuri de camere IP (internet protocol) si anume centralizat si standalone.

Sistemul centralizat foloseste un NVR (network video recorder). Acest NVR este un ehipament care inregistreaza in format digital pe un HDD, un flash drive (SSD) sau orice alt tip de dispozitiv de stocare.

Sistemul standalone nu foloseste NVR deoarece fiecare camera inregistreaza separat pe Memory Card-ul propriu. Acest sistem de camere de supraveghere ip wireless este recomandat pentru locuinte sau spatii mici, fiind extrem de practic si accesibil ca pret.

Un aspect foarte important este si claritatea imaginii. Este recomandat sa fie utilizata o camera IP cu rezolutie HD pentru ca ofera o imagine buna.

Aceste camere pot fi amplasate oriunde datorita tehnologiei wireless. Astfel, ele pot fi folosite cu succes in monitorizarea copiilor, dar in acelasi timp pot fi amplasate pentru monitorizarea accesului in cladire sau a unui bancomat.

Videointerfoane

Acestea sunt cele mai bune sisteme pentru securizarea unui bloc. Pe langa faptul ca ele ofera aceeasi functionalitate ca al unui interfon normal, ele mai au si o camera care ofera o imagine detaliata a persoanei care doreste sa intre intr-un bloc, de exemplu.

Avantajul primordial al acestui sistem consta in faptul ca cele doua persoane pot comunica in siguranta, fara a fi necesara o interactiune fizica.  Totodata, acest sistem, care repezinta cel mai inalt nivel al tehnologiei in domeniu, ofera o imagine clara a vizitatorului si da posibilitatea proprietarului sa decida cine intra si cine nu intra in cladire.

Aceste kit-uri ajung si la 2000 de lei, o suma care nu este atat de mare daca ne gandim ca ofera o siguranta foarte mare.

Camere auto

Camerele auto tin tot de securitate, astfel un dispozitiv de acest gen ar putea fi de folos. De asemenea, cand avem un aparat de acest gen instalat intr-o masina putem dovedi foarte repede cele intamplate in cazul unui accident.

Este nevoie insa de magazine specializate pentru a avea aceste echipamente. In primul rand, un magazin de acest gen poate avea foarte multe modele care sa satisfaca nevoile cat mai multor consumatori. In al doilea rand, un magazin de specialitate va oferi mereu cele mai bune sfaturi pentru achizitionarea unui astfel de sistem.

s-ar putea sa-ti placa