Acasa Tehnologie Samsung Youm – display-ul care se indoaie

Samsung Youm – display-ul care se indoaie

by Dragos Schiopu

Youm este numele noului display OLED marca Samsung care a fost prezentat la CES 2013. Ce poate fi special la un display? In toamna anului trecut, cei de la Sharp au prezentat ecrane mici cu rezolutii mari si deci o calitate a imaginii foarte buna. Tot ei au dezvoltat si tehnologa IGZO pentru ultrabook-uri care vine cu avantajul consumului foarte redus de energie.

De data aceasta insa, factorul „WOW” s-a dus la Samsung cu ocazia CES 2013 unde au prezentat display-ul care se indoaie. Nu este o noutate conceptul in sine, fiindca acesta a fost intalnit de nenumarate ori in trecut, la firme ca Nokia, de exemplu. Marele pas sta in faptul ca firma coreeana a reusit sa finalizeze un astfel de proiect, iar prototipul pare a fi exact ceea ce ne-am imaginat.

Samsung OLED

Conferinta a fost tinuta de presedintele Samsung, Stephen Woo si Brian Berkley, vicepresedintele sectiunii Samsung Display. Ecranul este fabricat in mare parte din plastic, tocmai pentru a fi flexibil si, desigur, acum intervine dilema – care este primul device care va veni cu aceasta tehnologie?

Deja au inceput sa apara zvonuri legate de un smartphone cu dual screen. Conform primelor informatii, ar fi vorba despre doua display-uri AMOLED de 5.3 inch. La interior, echiparea ar cuprinde un procesor dual core Exynos de 1,7GHz, doua camere de 8MP si 2MP si o baterie de 3500mAh.

Cum va suna toate astea? Pe noi ne-au intrigat si abia asteptam MWC 2013 unde speram sa vedem produsul final ­čÖé Urmariti filmuletul de mai jos pentru a afla mai multe informatii si despre parteneriatul cu cei de la Microsoft Research.

s-ar putea sa-ti placa