Acasa Diverse Samsung vrea senzorul de pe Xperia Z5 pe viitorul S7

Samsung vrea senzorul de pe Xperia Z5 pe viitorul S7

by Dragos Schiopu

Viitorul model de la Samsung ar putea detine un senzor de 20MP Issocel, un upgrade fata de actualul senzor de pe Galaxy S6 care are 16MP. Cu toate ca Samsung isi poate realiza singur orice componenta din smartphone-ul sau de top, compania sud coreana a fost impresionata de noul senzor de la Sony. Au aparut zvonuri ca noul flagship ar putea detine chiar camera de pe Sony Xperia Z5, ca urmare a performantelor foarte bune. Asta arata ca Samsung doreste un smartphone care sa fie peste celelalte telefoane la cele mai importante aspecte, adica procesor, autonomie, display si camera foto.

camera spate

Samsung este una dintre cele mai mari companii, din punctul meu de vedere si spun asta pentru ca nu sunt multi cei ce pot sa isi realizeze singuri orice componenta dintr-un smartphone. Peste Samsung ar putea fi doar LG impreuna cu Huawei, dar singure nu se pot compara cu acest gigant. Si totusi, sunt momente in care alti producatori vin cu ceva mai bun decat poate sa realizeze Samsung. Astfel, cei din urma au fost impresionati de noul senzor de la Sony si anume IMX300.

Noul senzor se gaseste in Xperia Z5 si a obtinut cele mai bune rezultate in diverse teste. Problema este ca Sony ar dori sa pastreze senzorul doar pentru telefoanele Xperia de top. Zvonurile ar sugera ca Samsung negociaza din greu pentru a obtine acest senzor in viitorul Samsung Galaxy S7. Dintr-un alt punct de vedere, Sony ar putea castiga niste bani frumosi din toata aceasta afacere, pentru ca este vorba de milioane de unitati pe care ar trebui sa le vanda la Samsung, iar situatia financiara a celor de la Sony nu este roz.

In cele din urma s-ar putea lansa un model cu senzor de la Sony si altul cu senzor Isocell. Problema il reprezinta numarul de MP. Senzorul dezvoltat de Samsung are 20MP, iar cel de pe Sony Xperia Z5 are 23MP. Teoretic, IMX 300 are 25MP si utilizeaza 23MP pentru a oferi un aspect de 16:9. Asta ar fi o problema pentru Samsung pentru ca ei nu vor sa prezinte doua modele cu senzori care au un numar diferit de MP.

IMX300 senzor

Sursa: GSMArena

s-ar putea sa-ti placa