Acasa Diverse Samsung ar putea achizitiona AMD

Samsung ar putea achizitiona AMD

by Dragos Schiopu

Samsung ar putea achizitiona AMD in viitorul apropriat, coreeni profitand de situatia actuala a celor de la AMD care nu este deloc roz. Avand probleme financiare si procesoare mid range fara a face fata procesoarelor de la Intel, AMD ar putea sa faca parte din Samsung. Vestea este destul de buna pentru fanii Samsung.

samsung-logo

AMD sau Advanced Micro Device este o companie de procesoare mobile si Desktop, insa detine si o divizie de placi grafice cu acelasi nume. Prin 2009 – 2010 AMD inca putea sa faca fata procesoarelor de la Intel cu seria Phenom II, iar placile lor video dominau cu AMD 7970. Insa de atunci nu au adus nimic nou sau cel putin mai performant, iar seria Bulldozer a fost un dezastru in momentul lansarii. Actualmente, AMD are o situatie financiara destul de proasta, iar de acest lucru profita evident o companie care se afla in plina dezvoltare si anume Samsung.

Samsung este o companie care nu poate sa moara, cel putin mai rezista inca 10 ani foarte bine. Ei au acaparat piata electronicelor si electrocasnicelor. Intr-o continua dezvoltare, Samsung se gandeste sa achizitioneze AMD, iar asta ar putea insemna din nou competitie pe piata procesoarelor Desktop dominata de Intel.

Daca Samsung va achizitiona AMD, atunci Intel si nVidia ar putea sa aiba cel mai mult de suferit, pentru ca Samsung investeste foarte mult pentru a avea mereu cele mai noi tehnologii.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

alexandru 26-06-2015 - 17:15

Ar putea fi o combinatie buna pentru ca Samsung are si laptopuri plus de asta AMD achizitionase in ultimul timp si compania ATI care producea placi grafice de top.

Comentariile sunt inchise.