Acasa Diverse Samsung anunta investitii record pentru anul 2012

Samsung anunta investitii record pentru anul 2012

by Dragos Schiopu

Anul 2012 se anunta unul deosebit de interesant pentru tot grupul de firme Samsung (Samsung Group), acestia anuntand investitii record, care vor sunt estimate la aproximativ 41-42 miliarde de dolari (echivalentul a 47800 de woni). Aceste investitii sunt destinate in special dezvoltarii din domeniul display-urilor si al cipurilor.

Acesti bani vizeaza atat constructia unor noi fabrici, cat si achizitii sau fuziuni, si nu vor fi ignorate nici activitatile de cercetare si dezvoltare. Astfel ca datorita lor, Samsung isi va consolida pozitia de lider mondial pe care o detin si in acest moment in domeniul electronicelor, mai ales ca aceste investitii vin intr-un moment in care principalii competitori par a reduce din turatie, datorita crizei financiare cu care lumea inca se confrunta.

Conform spuselor lui Song Myung Sup (analist la HI Investment & Securities din Seul), cea mai mare parte din aceasta suma se va duce inspre Samsung Electronics pentru dezvoltarea produselor de ultima generatie la care acestia lucreaza in prezent.

Competitorul din aceeasi tara (Coreea de Sud), LG Group, a anuntat pentru anul in curs diminuarea cheltuielilor cu aproximativ 15%, ceea ce accentueaza si mai mult beneficiile pe care noile investitii le-ar aduce celor de la Samsung.

Intreg grupul de firme care alcatuiesc Samsung Group a contribuit cu 20% la PIB-ul Coreei de Sud in 2010 (deocamdata nu sunt date oficiale pentru 2011) si au in prezent la nivel global aproximativ 350.000 angajati, numar care va fi suplimentat in acest an cu aproximativ 26000 noi angajati.

Intreg grupul de care vorbim numara 80 de companii, cu activitati care variaza de la electronice sau electrocasnice pana la sectorul financiar, naval sau medical, ori chiar constructii.

Profitul operational al intregului grup se estimeaza ca aproape s-a dublat in ultimul an, iar aceleasi estimari indica faptul ca in anul acesta profitul se va situa din nou in jurul procentului de 80%. Datele sunt furnizate de catre Korea Investment & Securities.

s-ar putea sa-ti placa