Acasa Diverse Review: Puzzle mecanic Ugears Seif

Review: Puzzle mecanic Ugears Seif

by Dragos Schiopu

Am avut placerea sa ma joc in urma cu cateva saptamani cu un astfel de chit si am fost extraordinar de incantat de jucarie. Chiar vazusem astfel de jucarii la un muzeu in Milano anul trecut si ma gandeam ca sunt foarte simplu de montat. Greu nu e, dar nici nu e treaba de 10 minute.

Oricum, daca esti pasionat de tehnologie, mi-e greu sa cred ca nu iti va surade ideea de a monta oricare din modelele UGEARS pentru ca toate sunt absolut fabuloase.

Eu am ales seiful pentru ca m-am gandit ca se leaga foarte bine cu un nou proiect pe zona investitiilor si a castigurilor de bani, desi sincer sa fiu, cred ca pe viitor, cand ma voi aseza la casa mea, voi incerca toate modelele disponibile.

Ca montaj, mi-a luat cateva ore bune, sa fi fost vreo 6-7 ore, nu am cronometrat, l-am facut cam pe graba, cred ca se mai putea slefui si aranja prin unele locuri astfel incat sa iasa totul perfect. Recomandarea mea e sa ii alocati jumatate de ora seara si sa-l faceti usor pas cu pas, timp de o luna. Daca va place, puteti cumpara altul si nici nu se va simti prea tare la buzunar daca cumparati lunar un astfel de Puzzle 3D.

E mai mult decat un puzzle, iti testeaza in primul rand atentia si iti dezvolta abilitatile de indemanare si rabdarea. Cred ca asta cu rabdarea a fost cel mai cumplit la mine, ca aveam tendindta sa sar unii pasi, „las ca stiu eu cum se face” si tot asa.

Eu va spun ca sunt toate atat de faine, incat daca as fi pus in situatia sa aleg urmatorul puzzle pe care sa-l rezolv, cu greu as putea sa ma hotarasc care ar fi acesta, ca sunt si cateva masini, camioane, motocicleta, dar si alte mecanisme care imi plac la nebunie.

PRO si CONTRA UGEARS

PRO:

  • e foarte usor de manuit si asamblat, trebuie doar sa fii atent la instructiunile din manual;
  • faptul ca e din lemn si e totul natural, iarasi e un lucru care mi-a placut;
  • faptul ca nu se lipeste nimic, iarasi e o chestie de inginerie dusa la extrem si mi-a placut foarte mult.

CONTRA:

  • mi-ar fi placut sa fie afisat pe cutie un nivel de dificultate, sa stiu daca m-am bagat la ceva foarte dificil sau asta era cel mai simplu de montat;
  • de asemenea, mi-ar fi placut sa stiu o estimare de timp asupra montajului, desigur ca aceasta difera de la om la om, dar un 4-8 ore cred ca erau suficiente pentru cele 6 ore care mi-au luat mie.

Un alt lucru pe care mi-l doresc in viitor de la aceste puzzle-uri: sa aduca si putina tehnologie in componenta lor, la fel cum la LEGO exista LEGO TEHNIC, cred ca si aici se pot adauga cateva motorase sau beculete, senzori, care sa duca un astfel de model la un nou nivel. Acum asta e parerea unui pasionat de tehnologie, care viseaza doar senzori si echipamente wireless, dar care a fost profund impresionat de complexitatea cifrului de inchidere de la seif.

Ugears Seif – montaj:

s-ar putea sa-ti placa