Acasa Diverse Review: Mouse Microsoft Wedge Touch

Review: Mouse Microsoft Wedge Touch

by Dragos Schiopu

Dupa primele ore, in care parea ca am luat cea mai proasta decizie de cumparare, mouse-ul Microsoft Wedge Touch s-a dovedit a fi o adevarata bijuterie. Are dimensiuni destul de mici, daca nu mai este folosit, intra singur intr-un fel de stand-by pentru a face economie la baterie si este foarte util in calatorii.

Datorita faptului ca are un singur buton, iar in functie de unde e degetul pozitionat in momentul in care apesi pe el, stie daca e click stanga sau dreapta, in primele momente de utilizare aveam mereu senzatia ca am dat click dreapta. Obisnuiesc sa tin 2 degete pe mouse si cand apasam pentru click normal, simteam si la celalalt deget ca as fi apasat. Dupa cateva ore insa a disparut aceasta senzatie care ma deranja.

Un alt lucru care imi lipseste este cel de-al treilea buton al mouse-ului. In linux, daca selectezi ceva si dai click pe rotita de la mouse, face „paste” intr-o noua locatie. O facilitate pe care am folosit-o de multe ori. La  Microsoft Arc Touch, desi nu avea nici el rotita de scroll, am descoperit ca, daca faceam dublu click in zona de scroll, functiona ca si cum as fi apasat rotita pe un mouse normal. Din pacate, la Wedge nu am descoperit cum pot face asta, probabil ca nu exista aceasta facilitate.

Desi pentru foarte multi ar putea fi un mouse mic, sau de dimensiuni reduse, eu personal as fi preferat sa fie si mai mic, de fapt mai ingust, as putea spune. Din poze, traiam cu impresia ca functioneaza cu o baterie de tip AAA, dar din pacate functioneaza cu o baterie AA (R6).

Dupa aproximativ 4 ore, deja ma obisnuisem cu el si nu mai parea deloc imposibil de utilizat, dupa inca 1-2 zile deja parea ca am facut alegerea perfecta.

Interesant ar fi sa apara o noua versiune de dimensiuni si mai reduse, un mouse mai subtire si mai ingust si, nu in ultimul rand, mi-ar placea sa fie cumva integrat in carcasa unui laptop. Cu alte cuvinte, sa fie pus in zona de touch pad a laptopului si, daca doresti, sa-l poti scoate de acolo si utiliza ca un mouse normal.

s-ar putea sa-ti placa