Acasa Telefoane REVIEW: iPhone 15 Plus

REVIEW: iPhone 15 Plus

by Dragos Schiopu

Așa cum spuneam și în clipul video, iPhone 15 Plus este varianta perfectă de telefon cu ecran mare la un preț accesibil. Știu că review-urile legate de această variantă nu sunt tocmai pozitive, dar dacă ar fi să aleg la nivel personal dintre cele 4 modele proaspăt lansate, probabil asta ar fi alegerea perfectă. Da, știu, toți am alege Pro Max dacă ne-ar pica bani din cer, dar din păcate nu toți ne permitem acel telefon, așa că pentru cei ca mine, care dăm importanță maximă unui ecran cât mai generos, atunci iPhone 15 Plus probabil că este varianta cea mai bună.

Ce e nou la iPhone 15 Plus:

  • Camera principală de 48MP
  • Dynamic Island
  • USB-C
  • 2000 nits peak outdoor brightness
  • Optical-quality 2x telephoto
  • Vine în cinci culori

Ce mi-a plăcut la iPhone 15 Plus:

În primul rând funcția de Dynamic Island – vă dați seama că dând importanță unui ecran cât mai mare, funcția asta este printre primele care m-a atras la acest telefon; orice pixel în plus e bun, dacă nu se află pe laterala telefonului ca la alții. A doua veste bună e legată de type-C. Da, știu că e USB 2 și nu USB 3 cum e pe variantele Pro și Pro Max, dar eu unul așteptam de mult schimbarea asta, sunt perfect de acord cu ce le-au impus cei de la Uniunea Europeană.

O altă discuție am văzut-o legată de faptul că vine fără încărcător… Eu mă întreb ce vrei să faci cu el, oricum eu în momentul de față am 4 încărcătoare wireless în casă, și mă refer la cele de uz personal, nu la cele pe care le-am mai primit în teste și le-am făcut cadou prietenilor. Până și suportul de la mașină are încărcare wireless, așa că din punctul meu de vedere, dacă scot din calcul transferul de date, pot să mă întreb și de ce mai are mufa type-C. Și acum pe bune, e 50-60 de lei un încărcător wireless la Ikea. Și din experiența mea cu bateriile din sistemele fotovoltaice, o încărcare cât mai lentă înseamnă o viață lungă a bateriei.

Camera principală de 48MP de asemenea face poze excelente și probabil ar fi al doilea motiv pentru care mi-aș cumpăra acest telefon.

Display-ul de pe iPhone 15 Plus:

O altă discuție aprinsă pe internet am văzut-o legată de display-ul acestuia și anume de rata de refresh de doar 60Hz în comparație cu Pro Max și alte telefoane de top care au ecrane cu rata de refresh de 120Hz. Sincer, pe mine acest aspect nu mă deranjează și nici nu mă joc jocuri foarte complexe pe telefon unde am putea zice că poate acest aspect contează.

În rest, vine cu același ecran de 6.7 inci Super Retina XDR OLED, o rezoluție de 2796×1290 pixeli, și o densitate de 460 PPI (pixels per inch).

Camera foto:

iPhone 15 Plus are o configurație cu două camere pe spate, una principală și o cameră ultralargă secundară. Principala diferență este noul senzor de 48MP pentru camera principală, dar deși are același număr de megapixeli ca modelele Pro, senzorul în sine nu este exact la fel.

Apple a schimbat complet modul său de procesare a imaginilor și în loc de fotografii de 12MP ca înainte, acum primești imagini de 24MP mult mai detaliate. Aceasta este o schimbare majoră.

De asemenea, beneficiezi de un zoom de 2X la nivelul senzorului. Apple îl numește teleobiectiv de calitate optică 2X, și deși ne așteptam ca aceasta să fie o exagerare, nivelul de detaliu este într-adevăr foarte apropiat de cel al unui obiectiv dedicat de 2X.

Din păcate, iPhone 15 Plus nu poate să fotografieze în 48MP ProRaw, deoarece această funcție este rezervată modelelor Pro.

Camera Ultrawide este aceeași ca cea de pe iPhone 14 Plus, fără mari surprize aici. Camera pentru selfie-uri este din nou aceeași ca cea de pe modelul anterior, un aparat de 12 megapixeli care suportă modul Portret, modul Nocturn și înregistrare video 4K, 60FPS.

În ceea ce privește calitatea video, iPhone 15 Plus este cu adevărat de top, oferind un video 4K clar și precis pe care îl poți înregistra până la calitatea 4K60. Aceasta este în continuare o cameră video mai bună decât majoritatea, dacă nu chiar toate, telefoanele Android de pe piață, având detalii mai clare și o stabilizare video excelentă.

Cei care se preocupă de calitatea video profesională ar trebui să țină minte că funcții precum ProRes sunt disponibile doar pe iPhone-urile Pro și nu pe iPhone 15 Plus.

Aplicații și funcții noi pe iPhone 15 Plus:

Pe lista noilor funcții din iOS 17 se află noul Contact Poster, care vă permite să alegeți imaginea dvs. care va apărea acum pe tot ecranul în apeluri. De asemenea, aveți Live Voicemail, o împărtășire mai bună a locației în iMessage, Stickere Live pentru iMessage și o nouă aplicație Journal pentru amintiri și bunăstare mentală (dar aceasta va fi lansată mai târziu în acest an).

Ne place foarte mult și noua funcție Standby, unde iPhone-ul dvs. devine un fel de ceas inteligent, dar aceasta funcționează mult mai bine cu ecranul Always-on al modelelor Pro.

Disponibilitate și preț:

Îl găsiți pe cele 4 variante de culori la prețuri începând de la 5449.99 lei pe iStyle.ro (click pe link).

Galerie foto:

Unboxing si primele impresii (intr-un mod distractiv)

s-ar putea sa-ti placa