Acasa Tehnologie Razboiul cibernetic

Razboiul cibernetic

by Dragos Schiopu

In zilele noastre informatia reprezinta mai mult ca orice. Guvernele vor sa stie cat mai mult, aplicatiile folosesc datele utilizatorilor fara stirea lor, iar operatorii nu obosesc sa inregistreze orice convorbire. Nici Skype nu a scapat de acuzatii sau programe precum Yahoo Messenger.

SecurityDar totul se rezuma la detinerea de informatie. Nu conteaza ce fel de informatie, conteaza sa fie. China sustine ca este tinta celui mai mare atac DDos din istoria internetului. In dimineata zilei de duminica serverele chinezesti au fost atacate, iar traficul in China a fost redus cu 30%. Aceasta suma este foarte mare, raportat la numarul de locuitori.

Dar ce este un atac DDos si ce presupune? Aceasta forma de atac are in vedere site-urile importante sau anumite servere, fara a afecta in mod direct utilizatorul obisnuit. In astfel de atacuri, site-urile pot ceda, generand lipsa traficului si efectiv o gaura in buget. Un atac DDos la un magazin online ( nu are importanta din ce categorie este ) genereaza pierderi enorme. Problema apare atunci cand navigam pe internet fara o protectie adecvata ( fara un antivirus de top ) si contactati un virus ce poate sa va transforme calculatorul intr-un instrument pentru hackeri. Astfel, puteti genera atacuri DDos fara sa stiti. Aveti aici un articol despre securitate.

Astfel, China s-a ales cu un atac DDos, insa nu a spus nimic despre cine sau ce ar putea fi cauza acestui atac. Desi aceste atacuri nu vizeaza in mod direct utilizatorii obisnuiti, cei din urma pot deveni victime daca nu folosesc o solutie de securitate eficienta ( recomand doar Bitdefender sau Kaspersky ).

Totusi, acest razboi cibernetic in care marile puteri alearga dupa informatii nu aduce nimic bun. De-a lungul timpului, state precum SUA, Rusia, si China au fost implicate in atacuri masive ce au avut drept consecinte incetinirea internetului, doar pentru a obtine informatii.

s-ar putea sa-ti placa