Acasa Diverse Raspberry Pi s-a vandut intr-un numar de 5 milioane de bucati

Raspberry Pi s-a vandut intr-un numar de 5 milioane de bucati

by Dragos Schiopu

Raspberry Pi

Raspberry Pi este unul dintre cele mai cunoscute module de pe piata, atat pentru sistemul de operare pe care il suporta cat si pentru performanta relativ mare pe care o ofera. In comparatie cu alte module Raspberry Pi a devenit cel mai bun din lume, ajungand chiar la un numar de aproape 5 milioane de vanzari. Raspberry Pi este folosit in foarte multe domenii, printre care si robotica, multi dintre dezvoltatori preferandul pentru simplitatea si marimea sa.

Raspberry Pi este de fapt un mini-calculator, stie sa faca aproape orice, inclusiv sa te ajute sa dezvolti aplicatii pentru Android si nu numai. Dispozitivul poate inlocui cu usurinta un televizor smart, poate sa ii adauge unui simplu televizor unele dintre cele mai destepte functii de pe piata.

Raspberry Pi a devenit un fenomen inca de la lansare, a fost primul terminal de dimensiuni foarte mici ce putea inlocui cu precadere un calculator. E drept ca nu poate sa duca cu adevarat o performanta uriasa asa cum poate sa o faca un calculator de ultima generatie dar poate sa te ajute in aproape orice domeniu, inclusiv sa navighezi pe internet, sa joci anumite jocuri ce nu necesita prea multe resurse, sa faci conversatii audio-video cu prieteni si multe altele.

Daca ar fi sa ma intrebati pe mine as zice ca Raspberry Pi este cel mai bine gandit astfel de sistem de pe piata, atat prin simplitatea sa cat si prin gama varianta de optiuni pe care o ofera. Poate fi conectat la televizor, la monitor si de ce nu la un video proiector. Viitorul terminalelor de dimensiuni mici va fi detronat de acest dispozitiv, este mic dar foarte inteligent in comparatie cu ceea ce exista la momentul de fata pe piata. Fie ca vorbim despre o tableta sau despre un telefon, acest mini-dispozitiv poate sa le inlocuiasca cu siguranta, in ciuda faptului ca nu beneficiaza de un ecran. Este modular si ii se pot adauga tot felul de alte accesorii, printre care si un display.

s-ar putea sa-ti placa