Acasa Tehnologie Raspberry hack – primul hackathon din România dedicat Raspberry Pi

Raspberry hack – primul hackathon din România dedicat Raspberry Pi

by Dragos Schiopu

Raspberry hack este o competiţie în cadrul căreia trebuie să demonstrezi că, în 24 de ore, poți face o realitate cool, dacă ai destulă creativitate. Efortul tău poate fi răsplătit nu doar prin proiectul dezvoltat, ci şi de unul dintre premiile hackathon-ului, în valoare totală de 3.500 euro.

Înscrie-te individual sau în echipă, alături de maximum 3 colegi. Tot ce ai de făcut este să dezvolţi proiecte de software şi/sau hardware cât mai originale cu ajutorul unui device de mărimea unui card de credit.

 

Ce fel de proiecte poţi face?

Tu eşti cel care stabileşte tema proiectului. Există 2 condiţii de bază: proiectul trebuie dezvoltat integral în cadrul evenimentului şi trebuie să foloseşti în realizarea sa un Raspebrry Pi.

Care sunt categoriile hackathon-ului?

Sunt 2 categorii de concurs:

  • Best software project. În această categorie se încadrează proiectele în care predomină partea de software. Aici se pot încadra proiectele de home entertainment, smart home, server de monitorizare etc.
  • Best hardware project. În această categorie se încadrează proiectele în care predomină partea de hardware. De exemplu, aici pot intra roboţii, maşinile, elicopterele etc.

În plus, poţi concura şi la:

  • Premiu de popularitate. Se acordă şi un premiu de popularitate proiectului care primeşte cel mai mare număr de voturi din partea participantilor.

Ce vei avea la dispoziţie?

La locaţie se asigură conexiune la internet şi 100 de kit-uri de bază pentru dezvoltarea proiectelor. Un kit cuprinde 1 Raspberry Pi – model B (512 MB), card SD, alimentator și cablu reţea.

Fiecărui proiect înscris în hackathon i se va aloca un kit. Acesta va fi restituit la finalizarea evenimentului. Echipele vor primi un singur kit.

De asemenea, este important să ştii că trebuie să utilizezi Raspberry Pi pus la dispoziţie de noi, în cadrul evenimentului. Pentru dezvoltarea proiectelor, mai ales cele axate pe hardware, trebuie să-ţi aduci echipamentele extra de care ai nevoie pentru dezvoltarea proiectului tău (monitor cu intrare HDMI, tastatură, mouse etc.). Mai multe detalii despre eveniment și înscriere aici.

Raspberry Pi

Raspberry Pi  este un mini computer de dimensiunea unei cărţi de credit capabil să ruleze un sistem de operare. Acesta are capacităţi similare cu cele ale unui smartphone, ce poate rula spreadsheets, word-processing, jocuri şi video high-definition. Capabilitățile video sunt echivalente cu ale Xbox 1.

Capabilităţi:

  • CPU ARM 11 la 700 MHz;
  • GPU VideoCore IV;
  • 512 MB memorie RAM;
  • placă Ethernet încorporată;
  • slot SD/SDHC
  • conector video HDMI;
  • conector video RCA;
  • conector audio Jack;
  • 2 port-uri USB;

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Stefan - GeekBlog 31-03-2013 - 17:14

O oportunitate interesanta pentru hackeri sa isi demonstreze abilitatile.
Cred ca va fi o batalie si o batalie a orgoliilor nu doar pentru premiul in bani

Comentariile sunt inchise.