Acasa Diverse Probleme grave de securitate la utilizarea functiei NFC

Probleme grave de securitate la utilizarea functiei NFC

by Dragos Schiopu

Desi a fost foarte laudat in randul noii generatii de telefoane mobile bazate pe Android si Mee Go, NFC (Near Field Communication) se dovedeste a fi o poarta de atac din partea hackerilor si nunumai datorita sistemelor problematice de securitate.

Odata stabilita o conexiune NFC, pe telefoanele posibile de atac se incarca un program de tip downloader ce poate descarca aplicatiile infectate de pe internet pentru a vizita siteuri create pentru a exploata vulnerabilitati.

Telefoanele de pe care s-au efectuat teste sunt Samsung Galaxy Nexus, Nexus S si Nokia N9, in fiecare incercare de pe aceste deviceuri au aparut probleme. In cazul in care sistemul de operare care foloseste versiunea Gingerbread a sistemului de operare Android, modelul Samsung Nexus S prezinta foarte multe bug-uri care permit coruperea memoriei RAM, facilitand controlul asupra aplicatiei responsabila pentru rularea functiilor de NFC.
Unele din aceste bug-uri au fost rezolvate prin versiunea de Android Ice Cream Sanwich dar se spera ca versiunea 4.1 Jelly Bean sa fie mai stabila.

Tehnologia NFC permite utilizatorilor de smartphone-uri aflate in apropiere sa stabileasca o conexiune wireless limitata prin care utilizatorii isi transfera diverse informatii, existand si posibilitatea de a face plati direct de pe telefonul mobil fara sa fie nevoie de ninic altceva decat o simpla atingere de un aparat numit Pay Pass.

s-ar putea sa-ti placa