Acasa Diverse Problema mare de securitate pentru utilizatorii Internet Explorer

Problema mare de securitate pentru utilizatorii Internet Explorer

by Dragos Schiopu

Browserul web Internet Explorer lansat de catre cei de la Microsoft se afla printre cele mai vulnerabile soft-uri ale anului. Indiferent de versiunea care este instalata, in special 9, 10, 11 au in componenta o gramada de greseli de programare, ceea ce il fac direct un deliciu pentru hackeri.

Internet_Explorer_6

Datorita studiilor facute de cativa cercetatori britanici, mai mult de un sfert dintre utilizatorii de desktop au instalat Internet Explorer.

Microsoft explica pe site-ul oficial ca aceasta vulnerabilitate le da oportunitatea atacatorilor de a executa un cod in program de la distanta. Singurul mod prin care un atacator ar putea pune mana pe o victima, ar fi acela prin care utilizatorul s-ar conecta la pagina web pe care ei au creat-o. Datorita acestei vulnerabilitati, multe companii ar putea fi in vizorul hackerilor, totodata recomandandu-se sa se foloseasca un alt browser.

Victima, odata infectata cu acest virus informatic, ii da oportunitatea hackerului de a se conecta direct la sistemul de operare, din care se pot extrage informatii, fisiere, date personale etc. Pe langa toate acestea, le este permis sa instaleze programe de tip server, cu ajutorul carora  le ofera posibilitatea de a avea drepturi depline de administrator.

s-ar putea sa-ti placa