Acasa Diverse OneDrive micsoreaza spatiul de stocare

OneDrive micsoreaza spatiul de stocare

by Dragos Schiopu

Microsoft nu crede ca mai este necesar un spatiu nelimitat de stocare pentru abonatii Office 365 si limiteaza la 1TB mediul online de stocare pentru acestia. Decizia a fost luata deoarece compania din Redmond crede ca utilizatorii nu vor folosi tot spatiul de stocare. Evident ca daca nu are limite se pot incarca un numar foarte mare de fisiere, practic se pot incarca un numar nelimitat. Insa decizia de a schimba limitele tuturor abonamentelor ar putea nemultumi pe majoritatea utilizatorilor, pentru ca sunt schimbari destul de mari.

onedrive

Satya Nadella se lauda ca Microsoft va deveni cea mai mare companie de servicii cloud si de platforme mobile, dar realitatea este cu totul alta. In loc sa realizeze ceea ce a spus, Microsoft da inapoi si aduce niste abonamente foarte slabe daca ne gandim la ceea ce ofera Google sau Mega. Limitarea spatiului mi se pare o decizie destul de ok, dar sa scazi spatiul la toate abonamentele asta ar putea deranja o parte din utilizatori.

Cei care au abonamente Office 365 si au utilizat mai mult de 1TB va trebui sa isi mute fisierele pentru ca acestea vor fi sterse automat dupa ce perioada limita va expira.

Spatiul oferit gratuit la inscrierea contului va fi si el redus la 5GB de la 15GB. Cei care au deja conturi si utilizeaza acest spatiu, vor mai putea folosi inca un an cei 15GB, urmand sa achizitioneze un abonament platit sau sa renunte la cateva fisiere.

Intrucat OneDrive a limitat destul de mult toate abonamentele sale, eu va recomand sa utilizati doua servicii net superioare, pe care le voi prezenta mai jos.

Primul este Mega, care mi se pare cel mai bun serviciu de stocare online. Un cont gratuit are 50GB care ofera un spatiu foarte mare fata de Google Drive si mai ales OneDrive. Mega se poate instala si pe telefoanele cu Android sau iOS.

Al doilea serviciu este cel de la Google care ofera 15GB de stocare pentru fisiere si spatiu nelimitat de stocare pentru pozele care au o rezolutie de 2048 x 2048 pixeli, daca aveti si cont de Google+.

Prin urmare, aceasta limitare impusa de OneDrive nu face decat ca Microsoft sa isi piarda o parte din clienti.

s-ar putea sa-ti placa