Acasa Diverse Noua achizitie realizata de Vodafone

Noua achizitie realizata de Vodafone

by Dragos Schiopu

Astazi Vodafone a anuntat ca isi va intari pozitia pe segmentul de servicii convergente prin achizitionarea UPC Romania. Pentru acest lucru Vodafone a semnat un acord pentru preluarea operatiunilor Liberty Global din Romania, Germania, Republica Ceha si Ungaria, in urma unei tranzactii cu o valoare totala de 18,4 miliarde de euro, ce face parte din strategia companiei de a investi semnificativ in convergenta in tarile din Europa in care opereaza. Totusi trebuie sa amintim faptul ca tranzactia nu va include operatiunile UPC Romania de televiziune prin satelit, Focus Sat.

Datorita acestei achizitii Vodafone va avea cea mai mare infrastructura din Europa cu retea de ultima generatie ce are 54 de milioane de gospodarii care beneficiaza de servicii prin cablu/fibra prin propria retea si o acoperire NGN totala de 110 milioane de gospodarii si companii, inclusiv prin intermediul parteneriatelor cu alti operatori. Astfel Vodafone ajunge unul dintre cei mai importanti furnizori din Europa de servicii de telecomunicatii fixe si convergente pentru clientii persoane fizice si juridice.

Activitatile Vodafone si Liberty Global in Romania sunt complementare. Vodafone activeaza in principal pe segmentul de telefonie mobila, iar UPC Romania furnizeaza servicii de cablu in banda larga si de televiziune. De asemenea, Vodafone Romania este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobila, iar UPC Romania opereaza a doua cea mai mare retea NGN din Romania, cu o acoperire de 3,1 milioane de gospodarii (41% din numarul total).

Iar compania creata in urma acestei achizitii va putea oferi servicii TV interactive, de internet in banda larga si de telefonie fixa, precum si servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienti mobili ai Vodafone Romania si pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC Romania. Compania astfel creata va avea o cota totala de piata de 25% dupa veniturile totale.

Mai mult decat atat ca si in tranzactiile similare efectuate de Vodafone, managementul si angajatii companiei achizitionate vor avea un rol important in entitatea creata in urma achizitiei, punandu-si in valoare aptitudinile in arii precum servicii prin cablu, servicii fixe si de televiziune. Angajatii UPC Romania vor beneficia si de oportunitatea de a-si construi o cariera internationala in Vodafone Group.

s-ar putea sa-ti placa