Acasa Diverse Nokia lanseaza la MWC 2014 noile smartphone-uri Nokia X, Nokia X+ si Nokia XL

Nokia lanseaza la MWC 2014 noile smartphone-uri Nokia X, Nokia X+ si Nokia XL

by Dragos Schiopu

Astăzi, în cadrul Mobile World Congress 2014, Nokia şi-a reafirmat angajamentul de a conecta următorul milliard de utilizatori de Internet, prin lansarea a cinci dispozitive mobile accesibile ca preţ, inclusiv Nokia X, o familie de smartphone-uri ce rulează aplicaţii Android™, oferind servicii Microsoft şi experienţe marca Nokia.

Nokia X, Nokia X+ şi Nokia XL sunt create pentru piaţa aflată în creştere a smartphone-urilor accesibile, fiind o rampă către servicii Lumia şi Microsoft precum Skype, OneDrive şi outlook.com.
Nokia Asha 230 este cel mai accesibil terminal Asha full-touch lansat de Nokia până acum, având un preţ de 45 de euro.
Nokia 220 este un telefon mobil adaptat pentru transferuri de date, cu aplicaţii sociale, având un preţ de doar 29 de euro.

“Nokia a conectat miliarde de oameni din întreaga lume, iar astăzi am demonstrat că portofoliul nostru este creat pentru a conecta următorul milliard de utilizatori la experienţe de calitate”, a declarat Stephen Elop, Vicepreşedinte Executiv, Nokia’s Devices & Services.

“Abordarea noastră este aceea de a oferi patru niveluri de produse, inclusiv dispozitive entry-level accesibile precum noul Nokia 220; telefoane mobile entry-level Asha cu ecran tactil, precum Nokia Asha 230; noile smartphone-uri Nokia X, X+ şi XL, destinate în special ţărilor emergente; şi portofoliul nostru Lumia, care aduce cela mai importante inovaţii şi oferă compatibilitate completă cu experienţa Microsoft”, a adăugat el.

Familia Nokia X oferă ce este mai bun din ambele lumi
Familia Nokia X oferă calitate şi design marca Nokia, având o interfaţă bazată pe tile-uri, inspirată de gama Lumia. Toate dispozitivele vin echipate cu Fastlane, un ecran care permite utilizatorilor să comute mai uşor între aplicaţiile lor preferate. Utilizatorii pot accesa aplicaţii din Nokia Store, peste 12 magazine de aplicaţii terţe şi prin sideloading. De asemenea, dispozitivele oferă experienţe marca Nokia precum HERE Maps gratuit online şi offline, navigaţie pas-cu-pas cu HERE Drive şi Nokia MixRadio pentru streaming de muzică şi playlist-uri descărcabile. Toate dispozitivele au preîncărcate o serie de aplicaţii şi jocuri terţe.

Familia Nokia X este, de asemenea, o introducere accesibilă în lumea serviciilor Microsoft populare, oferind stocare gratuită în cloud prin OneDrive. În anumite pieţe, la achiziţionarea unui smartphone din gama Nokia X, utilizatorii vor primi o lună de abonament Skype Unlimited World, ideal pentru apeluri internaţionale către reţele fixe din peste 60 de ţări şi către reţele mobile din 8 ţări.

Primul dispozitiv, Nokia X, are un ecran IPS capacitiv de 4 inchi şi camera de 3MP. Nokia X+ este optimizat pentru multimedia enthusiasts, care se pot bucura de şi mai multe jocuri, conţinut video, muzică şi fotografii datorită memoriei şi stocării extinse. Nokia X şi X+ vor fi disponibile în verde aprins, roşu aprins, cyan, galben, alb şi negru. Nokia XL, al treilea dispozitiv din gamă, are un ecran de 5 inchi, cu cameră frontală de 2MP– ideală pentru apeluri video Skype – şi o cameră principală de 5MP cu autofocus şi bliţ. Nokia XL va fi disponibil în culorile verde aprins, portocaliu, cyan, galben, negru şi alb. Întreaga familie Nokia X este echipată cu procesoare Qualcomm Snapdragon dual core şi oferă suport pentru Dual SIM, permiţând utilizatorilor să comute între cartelele SIM pentru a obţine tarife mai bune.

Nokia X va fi disponibil imediat, la un preţ de pornire de 89 de euro***, în regiunea Asia-Pacific, Europa, India, America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa. Nokia X+ şi Nokia XL sunt planificate să fie lansate în aceste pieţe începând din trimestrul al doilea, la preţul de 99 de euro şi, respectiv, 109 de euro.

Telefoane cu design atrăgător pentru prima experienţă mobilă: Nokia Asha 230 şi Nokia 220
Nokia a lansat, de asemenea, două dispozitive mobile create pentru o primă experienţă a Internetului pe telefon. Venind să completeze gama de telefoane populare Asha, Nokia Asha 230 este ideal ca prim telefon mobil cu funcţionalitate full-touch. Nokia Asha 230 include toate beneficiile platformei Asha Platform, precum Fastlane şi acces la aplicaţii sociale cunoscute precum Line, WeChat şi WhatsApp. Un sigur gest “swipe” pe ecran activează camera dispozitivului Nokia Asha 230, iar utilizatorii pot partaja imagini pe reţelele lor de socializare printr-o singură atingere. Cu o viitoare actualizare de software, Nokia Asha 230 va aduce 7GB de stocare gratuită în cloud prin Microsoft OneDrive şi opţiunea de salvare automată a fotografiilor în cloud.

Disponibil la preţul de doar 45 de euro, Nokia Asha 230 este cel mai accesibil dispozitiv tactil din familia Asha. Disponibil în variante single şi Dual SIM, Nokia Asha 230 va fi lansat imediat în regiunea Asia-Pacific, Europa, India, America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa.

Nokia a introdus, de asemenea, cel mai accesibil telefon adaptat pentru transferuri de date lansat până acum: Nokia 220, care face Internetul mobil accesibil pentru mai mulţi oameni din întreaga lume. Nokia 220 are un ecran color de 2,4 inchi, tastatură rezistentă la praf şi vărsarea de lichide, fiind alegerea ideală pentru utlizatorii care folosesc Internetul mobil pentru prima dată, cu aplicaţii de Facebook şi Twitter preinstalate şi având Bing ca motor de căutare implicit. Nokia 220 va proni de la preţul de 29 de euro. Va fi disponibil imediat în variatele single şi Dual SIM, în regiunea Asia-Pacific, Europa, India, America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa.

s-ar putea sa-ti placa