Acasa Jocuri L.A. Noire

L.A. Noire

by Dragos Schiopu

Povestea se bazeaza pe un detectiv de la LAPD, care undeva prin 1947, cand LA-ul era plin de muzica jazz, a aterizat ca dintr-un avion intr-un oras unde coruptia infloreste pe zi ce trece, unde traficul de droguri este din ce in ce mai mare iar procentul criminalitatii creste din ce in ce mai mult.

Cei de la Rockstar Games au revolutionat total modul de a crea jocurile video prin folosirea unor tehnologii foarte avansate, ce surprind fiecare miscare a actorilor. Da, actorilor. Rockstar foloseste atat actori reali in acest joc, cat si elemente de cinematografie precum machiajul si hainele.

Cum au vrut sa fie foarte originali, nu numai prim modul de a crea acest joc, Rockstar a produs pana si gardebora personajelor, sa numai vorbim de fiecare dateliu aflat in scenele din 5 minute de joc.

Ce fac ei mai exact in aceasta productie?  „Expertii” au pus in functiune tehnologia la care lucrau de 5 ani de zile. Au perfectionat-o, au testat-o si acum o pun la munca.

Tehnologia propriu-zisa e formata din multe camere optice, ce reproduc imaginile filmate din realitate in 3D. Cu ajutorul lor, poti reproduce in 3D detaliile pe care animatia 3D clasica nu le poate crea.

Acest proces consta in doua parti, si anume captarea de miscare si scanarea de miscare. Captare permite redarea detaliilor faciale, iar scanarea miscarilor cea de a perfectiona miscarile corpului, linia privirii si asa mai departe. Cu ajutorul acestor parti, nivelul de realism este ridicat cu aproximativ 50% fata de jocurile similare aparute pana acum. Folosirea actorilor ajutand la acest fapt la fel de mult ca si modul de creare al acestui joc.

Ca si gama de jocuri GTA lansata de aceasi companie, in LA Noire ti se da de implinit niste misiuni pentru a putea avansa la nivelul urmator, fiecare nivel aducand o serie de crime si de intrigi si mai ambiguante decat precedentele.

Tema jocului, desigur, imbina filmele thriller cu romanele polististe si serialele de suspans pentru a avea ca rezultat un joc cat mai interactiv, fara precedent.

Jocul va fi lansat anul acesta pentru Xbox 360 si  Playstation 3, pe 17 mai in America de Nord si pe 20 mai in Europa.

s-ar putea sa-ti placa