Acasa Diverse Inovatii tehnologice in contabilitate

Inovatii tehnologice in contabilitate

by Dragos Schiopu

Cand vorbim despre contabilitate, aproape instant ne vine in minte ideea de ceva complicat, care nu aduce altceva decat dureri de cap. Si totusi, lucrurile au evoluat si in aceasta directie si exista solutii care de care mai diversificate, menite sa te ajute sa-ti tii, singur sau alaturi de o echipa, cat mai bine evidentele contabile.

In teorie, contabilitatea la PFA e atat de simpla, incat o poti tine chiar tu, dar asta inseamna ca, pe langa tot felul de calcule, trebuie sa te ocupi si de depunerea a tot felul de declaratii pe la ANAF si alte organisme de genul. Si atunci, decat sa stai sa stai pe la cozi, nu e mai bine sa accesezi un serviciu online care iti rezolva toate aceste probleme, ba mai mult chiar, vine si cu un modul prin care poti crea facturile direct intr-un cont online, astfel putand avea acces la ele oricand si de oriunde?

Externalizarea acestor servicii nu aduce cu sine decat beneficii, mai mult timp pentru a te ocupa de ceea ce stii si iti place tie sa faci, mai multi bani folosind timpul castigat pentru alte activitati mai profitabile si alte numeroase avantaje. Asadar, daca doriti servicii contabile pentru PFA-uri, va recomand conta-pfa.ro unde gasiti exact ce va trebuie.

contabilitate

In cazul SRL-urilor, beneficiile externalizarii sunt si mai clare. La un SRL, e clar ca ai nevoie de un contabil pe care sa il platesti cu un salariu si care sa se ocupe de toata nebunia aceasta, mai ales in conditiile in care legislatia se schimba de la an la an. Daca puteti sa externalizati totul catre o firma, eu chiar va recomand sa faceti asta, chiar daca eu am un contabil in firma de aproape 13 ani de zile. Chiar daca am fost pana acum foarte multumit, a existat totusi un moment cand un necaz in familia contabilului l-a dat pur si simplu peste cap. Norocul meu a fost ca asta s-a intamplat intr-o perioada destul de relaxata din punct de vedere al perioadei contabile si nu m-a afectat prea rau. Asa ca o firma de contabilitate este mereu o varianta mai buna decat angajarea unui om care sa se ocupe de acest aspect al firmei tale.

Daca totusi nu te-am convins si vrei sa iti tii contabilitatea singur, atunci te invit sa citesti mai multe despre finante, iti recomandam sa vizitezi link-ul de mai devreme si sa citesti cam tot ce e pe acolo in materie de finante si economie. Oricum eu, unul, nu gasesc niciun fel de justificare pentru a-ti pierde vremea cu evidentele contabile, decat daca esti pasionat intr-o oarecare masura de treaba asta. Eu am preferat sa stau destul de departe de toate aceste chestiuni complicate si de neinteles si am preferat sa-mi fac propriile tabele in care sa urmaresc „pe limba mea” ce se intampla in firma. Cu alte cuvinte, cand platesc o factura sau incasez bani de la un client, le pun intr-un tabel care imi spune mie la final de luna daca am iesit pe profit sau pe pierdere, dar imi si arata o oarecare evidenta a cashflow-ului.

s-ar putea sa-ti placa