Acasa Diverse Google Maps functioneaza acum si offline

Google Maps functioneaza acum si offline

by Dragos Schiopu

Google Maps a promis de mult ca va oferi niste harti care nu vor mai avea nevoie de internet. Utilizatorii nu vor mai avea nevoie astfel sa isi instaleze alternative la hartile celor de la Google. Avantajul este enorm pentru persoanele care nu au un abonament de internet mobil sau pentru cei care doresc sa reduca din consumul datelor. Google mentioneaza ca 60% din lumea de pe glob nu are acces la internet sau unde exista acces viteza este foarte mica si decizia luata de ei ar ajuta multe persoane. Asta inseamna ca accesul rapid la informatie nu este realizabil pentru majoritatea dintre utilizatori. Solutia oferita de Google vine destul de tarziu, dar pana la urma este disponibila si ofera o functionalitate foarte buna.

Google in sfarsit ia o decizie buna si lanseaza un update mult asteptat pentru Maps. Pana in prezent, cu aplicatia celor de la Google nu puteati sa faceti prea multe fara internet, pentru ca se descarcau fisierele necesare in momentul in care aplicatia era lansata. Acum exista si posibilitatea de a descarca si a stoca in memoria telefonului ceea ce ne intereseaza. De exemplu putem descarca un oras si astfel putem naviga pe harti in acel oras fara a avea nevoie de internet. Sunt salvati si cativa MB, dar si un procent destul de mare din baterie. Internetul 3G/4G este unul dintre cei mai mari consumatori ai bateriei. Daca mai puten si functia de GPS, atunci sigur se va obtine o durata mica de utilizare a telefonului. Prin urmare, nu doar traficul de date este salvat, ci si bateria telefonului.

Aceasta optiune va fi adaugata si pentru telefoanele cu iOS, urmand sa fie implementata mai tarziu. Insa nici utilizatorii de Android nu vor beneficia complet de actualizare, deoarece ea se va face treptat (va dura cateva zile pana cand toti utilizatorii vor primi update-ul).

In concluzie Google a rezolvat o problema majora a aplicatiei sale. Nu doar ca acest update reduce consumul la traficul de date, dar ofera si eficienta al comsumului de baterie, care poate asigura inca 30 de minute de utilizare a aplicatiei, timp foarte pretios uneori.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Razvan 17-11-2015 - 21:42

Am incercat si eu Google Offline si nu se descarca hartile corect. Reduce consumul la date, doar ca, iti trebuie trafic pentru descarcarea hartilor.

Petre Dănuţ Andrei 18-11-2015 - 18:45

hartile se pot descarca mult mai rapid prin wifi, fara a afecta abonamentul de date

Comentariile sunt inchise.