Acasa Diverse Google a fost atacat de hackeri

Google a fost atacat de hackeri

by Dragos Schiopu

Atacurile hackerilor au fost foarte dese in ultima perioada si tot mai multe site-uri au avut de suferit din cauza acestora. Am vorbit si despre jafurile prin care hackerii au furat milioane de  dolari de la mai multe banci din intreaga lume iar acum se pare ca a avut loc un alt atac. Sincer ma asteptam ca orice site sa fie victima hackerilor mai putin Google. Totusi vedem ca hackerii nu au limite si astfel pana si Google.com a avut probleme din cauza acestora.

Mai exact este vorba de motorul de cautare Google.com.vn, varianta pentru Vietnam care ieri nu a putut fi accesata pentru cateva ore deoarece a fost atacata de gruparea de hackeri cunoscuta cu numele de Lizard Squad. Chiar daca cei de la Google au intervenit si au remediat problema aparuta, este interesant faptul ca acesta este unul dintre primele atacuri pe care motorul de cautare il sufera ceea ce ne spune ca hackerii devin din ce in ce mai buni dar si mai puternici.

Fiind o realizare memorabila pentru o astfel de grupare, Lizard Squad a tinut numai numaidecat sa se laude cu fapta lor si astfel au promovat atacul pe Twitter postand mai multe printscreen-uri dar si diferite mesaje ironice. Totusi fapta nu a fost nerasplatita deoarece mai multi utilizatori afectati de atacul acestora au adresat injurii la adresa gruparii.

Dupa acest atac nu-mi mai ramane decat sa ma intreb: cine urmeaza?

Google-Vietnam

s-ar putea sa-ti placa