Acasa Diverse Goana achizitiilor facute in rate prin card bancar

Goana achizitiilor facute in rate prin card bancar

by Dragos Schiopu
rate fara dobanda

M-am hotarat sa scriu acest articol pentru cei interesati despre achizitiile facute in rate printr-un bancar. Nu intotdeuna poti avea posibilitatea sa iti cumperi ceva dintr-un magazin de electrocasnice printr-un card bancar in rate. Spre exemplu cei de la emag (si nu numai ei, tot mai multe magazine au apelat la asta) au gandit problema putin mai altfel astfel incat toata lumea sa poata avea acces la produsele lor pentru a le achizitiona.

Pentru ca in ziua de astazi multe persoane nu isi pot permite sa cumpere diverse produse (electrocasnice, IT sau altele) cu banii jos. Si chiar daca se vor stradui sa stranga putini banuti tot nu vor putea sa ajunga sa-si achite integral produsele. De aceea ei s-au gandit sa implementeze un sistem cu plata in rate prin card cu ajutorul bancilor.

Ideea celor de la emag nu este una de neglijat mai ales pentru acele persoane care nu prea au de ales intre nevoia de un produs si plata acestuia. Si sa fim seriosi la cum merg lucrurile prin tara asta putini sunt oamenii care isi pot permite plata integrala a fiecarui produs pe care si-l doreste.

Dar pentru cei care nu pot face asta, solutia prin plata in rate prin card bancar este una bine venita, chiar daca uneori costurile sunt mai mari avand in vedere dobanzile pe care si le atribuie fiecare banca in parte. Pe de alta parte platile in rate prin banca nu este cea mai buna sau mai bine spus solutia perfecta pentru achizitionarea de produse.

Asta pentru ca de cele mai multe ori dobanzile se pot modifica daca nu sunt fixe, iar daca plata ratei nu se poate face in timp util se pot adauga costuri suplimentare in functie de fiecare banca si de costurile aferente pe care le au. Cu siguranta au fost persoane care au confundat pe ici pe colo unele chestii si s-au trezit ca au de plata diverse sume.

rate fara dobanda

rate fara dobanda

Ideal ar fi ca atunci cand sunteti hotarati sa cumparati prin banca si rate un bun sa consultati si un specialist care sa va descrie toate riscurile la care sunteti supus. Putina atentie poate sa va salveze din orice situatie, mai ales inainte sa semnati orice tip de contract.

Asa cel putin veti putea evita anumite situatii in care riscurile sunt destul de mari. In alta ordine de idei cei care sunt dispusi sa faca rate prin card bancar sunt constienti de ceea ce poate aparea si mai mult de atat isi asuma responsabilitatea de a plati la termen.

Mai sunt si acele situatii in care oamenii au impresia ca dobanda este zero si se trezesc dupa o anumita perioada ca aceasta creste treptat, dar asta nu depinde in mare parte de banca, ci de ceea ce oamenii accepta sa semneze in contract, de aceea am spus si in paragraful de mai sus ca este bine sa apelati la un specialist inainte sa semnati orice tip de contract.

s-ar putea sa-ti placa