Acasa Diverse Gmail nu mai poate fi accesat in China

Gmail nu mai poate fi accesat in China

by Dragos Schiopu

gmail-logoGmail este probabil cel mai important serviciu de mail de pe internet, laudandu-se cu un numar imens de utilizatori astfel incat putem spune ca foarte multe persoane depind de acest serviciu pentru a trimite sau pentru a primi mailurile importante.

Totusi atunci cand in China un conducator isi doreste ca un site sa nu mai poata fi accesat de catre locuitorii tarii respective, acest lucru pare a fi posibil foarte usor. Spunem asta deoarece de curand in China nu mai poate fi accesat serviciul Gmail. Nu ar trebui sa ne miram insa foarte mult deoarece in China au mai fost luate decizii asemanatoare atunci cand au fost interzise retele de socializare precum Twitter sau chiar mult prea cunoscutul motor de cautare Google.

Acest lucru s-a intamplat insa chiar de la sfarsitul lunii trecute, zile in care traficul chinez pe care l-a inregistrat Gmail a fost egal cu 0. Ma gandesc insa cum ar fi reactionat utilizatorii romani care au fost speriati de fiecare data cand a aparut doar cate un zvon in legatura cu interzicerea unor servicii online daca acest lucru s-ar fi intamplat la noi in Romania. Astfel trebuie sa fim fericiti ca Romania nu se confrunta cu astfel de probleme.

s-ar putea sa-ti placa