Acasa Jocuri FunABC – Abecedarul romanesc pentru cei mici

FunABC – Abecedarul romanesc pentru cei mici

by Dragos Schiopu

Orice copil incepe sa invete imediat dupa nastere. El invata sa se rostogoleasca, sa rosteasca primele sunete, sa paseasca, etc. Dar adevaratul studiu incepe cu primele litere si cifre.

Primele lectii ar trebui sa fie interactive, interesante, pentru a capta atentia copilului spre studiu. si aici ne vin in ajutor tehnologiile moderne.

Aplicatii educationale sunt create in fiecare zi de catre dezvoltatorii de soft, unele mai bune decat altele. Ele pot fi descarcate pe smartphone sau tableta, sau orice alt gadget cu sistem de operare Android. Asa mod de invatare este considerat cel mai eficient, deoarece prin intermediul aplicatiilor se transmit cunostinte copiilor.

Asa o aplicatie este si aplicatia FunABC – prima aplicatie romaneasca ce invata alfabetul pe micuti. Aplicatia este destinata copiilor cu varsta cuprinsa intre 2-6 ani. Prin intermediul acestei aplicatii, copii vor insusi alfabetul romanesc rapid si eficient.

Aplicatia FunABC este o aplicatie simpla in utilizare si cu o interfata simpla. Exact asa interfata nu permite copiilor sa deschida mai multe ferestre de navigare si sa blocheze aplicatia. Dupa lansare, pe ecran apare prima litera a alfabetului, alaturi de ea este situat un arici, plus insusi cuvantul „Arici”. La apasarea literei sau cuvantului se aude pronuntia lor. La apasarea animalutului se aude cum el adulmeca. Restul literelor sunt create dupa acelasi concept. Literele pot fi listate in ordine alfabetica sau aleator, facand click pe ele in partea de sus a ecranului.

Sunetele au fost inregistrate intr-un studiou de inregistrari. Fiecare sunet se aude clar. Principalul atu al aplicatiei – sunt utilizate inregistrari reale din lumea animala in cadrul aplicatiei. Deci, cainele latra, oita behaie, elefantul trompeteaza, iar broasca oacaie. Multi parinti sunt surprinsi, auzind, ce sunete fac in realitate iepurasul, nevastuica, suricata si altele. Acest lucru permite copiilor sa cunoasca mai bine lumea animala.

Apropo, vocea din cadrul aplicatiei apartine scriitoarei de povesti pentru copii – Ada Demirgian.
Aplicatia poate fi descarcata gratis de pe Play Market. Pentru a gasi jocul, trebuie de vizitati Google Play si de introdus in caseta de cautare oricare din cuvintele cheie: Alfabet roman, FunABC, abecedar. Sau poate fi descarcat direct de pe link-ul: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ejuk.funabc.

s-ar putea sa-ti placa