Acasa Diverse Fara roaming in Europa

Fara roaming in Europa

by Dragos Schiopu

Europa a decis sa scoata tarifele de roaming si se autodenumeste un „Connected Continent” sustinand ideea unei Europe in care toti operatorii sa concureze pe o piata unica. Aceasta masura se va aplica din 2015 si este o ideea foarte buna pentru utilizatorii care nu vor mai plati in plus in momentul in care acestia doresc sa calatoreasca intr-o alta tara.

iTth

Ce este Roaming-ul? Definitia nu este foarte grea si banuiesc ca majoritatea dintre voi stiti deja asta. Roaming-ul este un serviciu care va permite sa utilizati in continuare telefonul pentru a trimite mesaje sau a efectua apeluri in momentul in care calatoriti in afara teritoriului Romaniei. Pentru a putea utiliza in continuare telefonul in alta tara, trebuie ca telefonul sa utilizeze o retea care apartine altui operator. Acest operator percepe niste taxe furnizorului de servicii din Romania care se vor regasi pe factura. Marii operatori precum Orange, Vodafone sunt prezenti in mai toate tarile Europei, dar in momentul in care ne ducem in Anglia, de exemplu, apelurile noastre vor fi efectuate prin intermediul Vodafone UK.

Taxa de roaming se va elimina pe 25 decembrie 2015. Parlamentarii europeni vorbesc inca din 2010 despre o astfel de masura, dar au mai trebuit sa treaca 3 ani pentru a ajunge la stadiul de lege si pentru a fi dezbatuta de parlamentari.

s-ar putea sa-ti placa