Acasa Diverse Facebook se schimba din nou

Facebook se schimba din nou

by Dragos Schiopu

140630-facebook-emotions-1749_4f881e85b96bea3a796ae8d7e0ab44c4

Facebook pregateste o noua strategie de marketing, o noua idee pentru a schimba modul in care vor aparea relcamele pe site. Acestia se gandesc sa mai adauge inca o functie benefica pentru toti utilizatorii. Se pare ca de fiecare data cand accesam o pagina de Facebook suntem impanziti de reclame, suntem obligati sa vedem tot felul de produse si articole de marketing. Facebook, dupa ultimele informatii primite se pare ca se schimba in bine, adio cu reclamele din pagina, adio cu tot felul de imagini si gif-uri ce mananca din internet.

Conform unui modul denumit si cinemagraph cei de la Facebook alaturi de Instagram vor sa implementeze un nou sistem, sa dezvolte totul si sa faca pagina mult mai usor de accesat, fara sa vedem reclame la fiecare miscare.

Sistemul de cinemagraph a fost implementat si descoperit pentru prima oara de doi artisti foarte cunoscuti in lumea reclamelor, Kevin Burg si Jamie Beck. In locul reclamelor monotone si plictisitoare cei de la Facebook cu ajutorul cinemagraph-ului vor implementa optiunea de a pune imagini GIF in care doar o portiune se va putea misca. Probabil ca suna putin ciudat dar metoda pe care vor sa o adopte este destul de benefica pentru site, tot mai multe companii folosind-o dinainte si atragand o sumedenie de utilizatori.

Kevin Burg si Jamie Beck au recunoscut public ca efectul cinemagraphului l-au descoperit dintr-o intamplare „Oamenii nu se pot opri din a se uita la ele. Nu e exact ce isi doresc advertiserii?”. „Am tot fost contactati (de catre branduri). Nu mai vor clipuri video pentru ca sunt galagioase; vor cinemagraph-uri pentru ca sunt mai elegante” spune Beck despre idea „miscarii izolate” au mai relatat cei doi.

Oare Zuckerberg a luat o decizie inteleapta in adaugarea acestor imagini? Oare initiatorul intregului sistem Facebook vrea sa foloseasca cinemagraph-ul doar in scopuri de marketing? Va ramane de vazut, intregul sistemul nu va dura foarte mult pana sa fie implementat iar utilizatorii vor vedea intradevar schimbarea.

 

s-ar putea sa-ti placa