Acasa Diverse Facebook introduce apelurile video in Messenger

Facebook introduce apelurile video in Messenger

by Dragos Schiopu

Facebook a introdus functia care permite apelurile video din aplicatia Messenger cu ajutorul tehnologiei VoIP. Cu aceasta noua functie introdusa, aplicatia Messenger va concura cu alte aplicatii care ofera posibilitatea apelurilor video, gen Microsoft Skype, Google Hangouts sau Apple FaceTime.

 

Cu ajutorul acestei noi functii, Facebook isi va creste procentul apelurilor video care sunt realizate pe internet. Facebook detine 10% din apelurile realizate pe internet pe parcursul unei zile.

Aceasta noua functie introdusa este foarte usor de utilizat. Dupa ce ati selectat persoana cu care doriti sa realizati un apel video, trebuie doar sa apasati pe pictograma camera video si apelul video va incepe. Dupa ce persoana respectiva a raspuns la apel, aveti posibilitatea sa comutati intre camera principala si cea frontala de care dispune dispozitivul dumneavoastra.

messenger-video-call1

Functia de apeluri video este realizata cu ajutorul tehnologiei VoIP care functioneaza perfect pe LTE sau Wi-Fi. Momentan daca aveti o conexiune 2G sau mai mica s-ar putea sa aveti probleme intr-un apel video, gen sa se piarda conexiunea sau apelul sa ruleze cu intreruperi. Dar seful proiectului Messenger a declarat ca dezvoltatorii aplicatiei Messenger s-au concentrat pentru a face ca apelurile video sa se realizeze fara nicio problema si pe retelele cu o latime de banda mai mica.

Momentan functia pentru apeluri video nu este disponibila in aplicatia Messenger pentru dispozitivele cu Windows Phone ci doar pe iOS si Android. Aplicatia Messenger se poate descarca pentru Android de aici iar pentru iOS aceasta poate fi descarcata de aici.

s-ar putea sa-ti placa