Acasa Telefoane E posibil ca Samsung sa renunte la Android

E posibil ca Samsung sa renunte la Android

by Dragos Schiopu

tizen-1Unul dintre motivele pentru care multi utilizatori alegeau un Samsung Galaxy in schimbul unui telefon marca Apple, era acela ca dispozitivele Samsung dispuneau de popularul sistem de operare Android, un sistem de operare foarte popular in randul telefoanelor inteligente cunoscut deja de aproape toata lumea. Este posibil insa ca acest sistem de operare sa nu mai fie instalat pe dispozitivele Samsung astfel incat pare ca firma Coreeana pregateste propriul sistem de operare.

Este vorba despre sistemul de operare Tizen pe care l-am vazut deja pe unele ceasuri inteligente precum si pe unele telefoane. Daca pana acum instalarea acestui sistem de operare parea doar o incercare se pare ca experimentele facute au avut un rezultat pozitiv atata timp cat Samsung planuieste extinderea sistemului de operare si pe televizoarele inteligente. Mai exact, conform Gsmpedia, Samsung va instala sistemul de opare Tizen pe toate televizoarele smart fabricate in acest an.

Sistemul de operare Tizen este bazat pe Linux si este realizat cu ajutorul celor de la Intel. Cel putin pe televizoarele smart, Tizen isi propune sa ofere cat mai multe informatii utilizatorilor. De exemplu atunci cand urmaresti un meci de fotbal si nu stii nimic despre un jucator, sistemul Tizen te va ajuta sa afli detalii despre cariera sa si multe altele.

Deocamdata inca nu au fost lansate televizoare care sa dispuna de sistemul de operare Tizen insa conform zvonurilor, acestea vor fi lansate cat de curand. Totusi faptul ca cei de la Samsung dezvolta tot mai mult acest sistem de operare ne face sa credem ca in curand va fi folosit tot mai mult si pe telefoanele mobile marca Samsung iar in functie de cat de bine va fi primit acesta de catre utilizatori, Tizen ar putea deveni sistemul de operare de baza al dispozitivelor Samsung, Androidul disparand de pe telefoanele mobile fabricate de firma coreeana.

 

s-ar putea sa-ti placa