Acasa Diverse Dropbox sau Google Drive?

Dropbox sau Google Drive?

by Dragos Schiopu

Personal folosesc sistemul de stocare in cloud de aproape doi ani. Am avut si momente in care acest modul mi-a placut dar si momente in care ma facut sa il sterg. Dropbox si Google Drive sunt printre cele mai renumite asa ca am zis sa le incerc, sa vad ce imi pot oferi. La prima impresie am ramas placut surprins de simplitatea acestui serviciu, de modul in care toate lucrurile sunt aranjate incat sa ofere o experienta cat mai familiara pentru orice utilizator.

dropbox-breach

Dropbox a fost singurul care mi-a facut probleme. De foarte multe ori am avut probleme de conectare la server, dar acest lucru doar acum 1 an cand serviciul inca mai avea buguri. Astazi folosesc consecutiv Dropbox si pe telefon(Android) si pe calculator(Windows 7) si merg absolut senzational cu un delay extrem de mic intre transferul de date de pe un terminal pe altul. Cei de la Dropbox au invatat in timp cum sa faca un modul de upload in cloud sa functioneze extrem de bine chiar si atunci cand internetul este slab.

GoogleDrive

Google Drive a fost perfect din toate punctele de vedere, spatiu de stocare mare, servere bune si durabile, servicii extrem de rapide si interfata foarte simplista ca pentru fiecare utilizator. Google Drive din punctul meu de vedere este cu mult mai bun fata de Dropbox, viteza sa de transfer fiind cu mult mai buna fata de cea a concurentei.

Ca un rezumat a celor enuntate mai sus ambele sisteme de transfer a fisierelor sunt suficient de bune, dar Google Drive pentru mine a ramas cel mai bine vazut. Cei de la Dropbox vor mai avea putin de invatat pana sa ajunga la performantele celor de la Google si sa aduca ceva nou cu care sa poata sa atraga si mai multi utilizatori. Siguranta ca nu imi voi pierde niciodata fisierele este mai mare pe Google Drive fata de Dropbox, vorbind de o companie veche de zeci de ani ce nu si-a dezamagit niciodata utilizatorii.

s-ar putea sa-ti placa